hur man eliminerar svavelväte

hur man eliminerar svavelväte

Svavelväte är den karakteristiska stanken oftast identifieras som ruttnade ägg . Den kan förekomma i brunnsvatten på grund av naturligt förekommande bakterier . Svavelväte kan också uppstå i hem vatten som magnesium stången i varmvattenberedaren reagerar med sulfat-bakterier i vattnet . I små koncentrationer , är det en svag syra som fräter vattenledningar . I höga koncentrationer orsakar det sjukdom . Möjliga lösningar inkluderar filtrering , luftning , kemisk behandling , och osmos

Du behöver : .
Aktivt kol filter.

bota varmvattenberedaren


1 .
Om lukten bara kommer från varmvattenkranen , är orsaken troligen från bakterier i de heta varmvattenberedare. Det första steget är att öka den varma temperaturen varmvattenberedaren till minst 160 grader Fahrenheit i minst sex timmar . Detta bör döda någon svavel äta bakterier i varmvattenberedaren.
2 .
Om höja varmvattenberedaren inte löser problemet , dränera varmvattenberedare . Detta tar bort de flesta sediment . Fyll den och låt rinna av en andra gång för att spola ut så mycket av de återstående sedimentet som möjligt .

Borttagning av magnesium stav kan minska bakteriernas förmåga att leva i varmvattenberedaren , men även håligheter det varma garantin varmvattenberedare. Detta kan också göra att varmvattenberedaren liv eftersom magnesium stav är en offeranod , det lockar joner och degraderar så att varmvattenberedaren inte
3
Om . problemet kvarstår i varmvattenberedare, överväga att byta enhet .

svavelväte Borttagning När varmvattenberedaren är oskyldigt


1 .
Installera luftning vid vattenkranen . Alternativt kan luftning ske inom hemmet vattenrening system. Den luftning ges med hjälp av en luftpump . Luftning kan minska låga halter svavelväte . Syret i luften reagerar med svavelväte , skapa kemiskt smaklös sulfat . Detta minskar lukten och smaken i vattnet .
2 .
Lägg till ett aktivt enhet kol filtrering till kran eller vattenintag enhet . Ett aktivt kolfilter kan också läggas i samband med en vattenavhärdare . Filtrering genom aktivt kol , vilket leder till svavel oxiderande i filtret och sedan bli instängd där , kommer att fånga blygsamma mängder av svavelväte .
3 .
Installera en omvänd osmos filter . Omvänd osmos membran hindrar svavelväte från att tränga igenom till vattenkranen .
4 .
Lägg till ytterligare klor . Tre delar per miljon (ppm ) av klor behövs per vissa delar per miljon av svavelväte . Detta kan göras med hjälp av kemiska tillsatser i vattenförsörjningen genom att kasta klorbehandla i en vatten tank . Det kan också göras med klor skrubber i samband med aktivt kol vattenfiltrering , med den extra klor avlägsnas med en kran vatten filter före dricka . När ett aktivt kolfilter används tillsammans med klorering , är mer vätesulfid avlägsnats än skulle kunna elimineras genom aktivt kol filtrering ensam .

tips och varningar


 • När klor läggs för avlägsnande av vätesulfid , göra detta i samband med aktivt kol filtrering , med den extra klor avlägsnas med en kran vatten filter före dricka . När ett aktivt kolfilter används tillsammans med klorering , är mer vätesulfid avlägsnats än skulle kunna elimineras genom aktivt kol filtrering ensam och samtidigt undvika kemisk smak vatten i kranen .
 • Om varmvattenberedaren måste tvättas med blekmedel eller på annat sätt saneras , måste det vara trycklös först . Kontakta en rörmokare så att detta kan ske utan risk.


 • Relaterade artiklar


  i intervallet mikrovågsugn krav
  hur man gör en rörelse checklista för ditt anläggningsmaskiner
  köksutrustning lista
  hur man rengör en elektrisk glas stovetop
  hur man byter en Kenmore trumman tätning
  hur du installerar en pelletskamin i ett hörn
  energi stjärnor för kylskåp
  Hur får man en bra bränna från en pelletskamin
  Hur man använder en ångbåt Norelco tyg
  hur man byter en pump sigill på en diskmaskin