Felsökning av problem ismaskinen

Felsökning av problem ismaskinen

Många kylskåp-särskilt sida vid sida och moderna kylskåp-har is beslutsfattare inne i dem . Isen beslutsfattare ibland kommer att avstå is av ett utskänkningsställe i dörren. Vissa äldre is beslutsfattare inkluderar bara en hink som kylskåp ägare måste manuellt ta bort isen . En handfull av problem kan uppstå som kan orsaka en ismaskin inte fungerar ordentligt . Felsökning dessa problem kan hjälpa dig att diagnostisera dem och förstår hur mycket arbete kan vara inblandade i fastställande av dem

Too Little Ice


1 .
Kontrollera att hävarmen inne i ishink inte i uppfällt läge . En spak som lyfts upp visar att ismaskinen är avstängd . Enkelt spaken nedåt för att stänga av ismaskinen igen . Efter ett par timmar bör du se mer is i hinken .
2 .
Kontrollera vattenledningen som kommer in på baksidan av kylskåpet . Se till att linjen är ordentligt ansluten till baksidan av kylskåpet . Även stänga av ventilen medurs för att se till att ventilen är på och så att vatten kan flöda in i kylskåpet , vilket gör att ismaskinen för att skapa is .
3 .
Vänta ungefär 24 timmar efter att kylskåpet har installerats eller slås på igen efter en lång tids inaktivitet . Kylskåpet kommer inte omedelbart att cool nog att kunna producera is . Skopan kommer inte att fyllas med is tills ungefär tre dagar efter det att kylskåpet är installerat eller aktiverat .

färg, smak och lukt Frågor


1 .
Överväga om VVS- anslutningar som ansluter kylskåpet till vattenförsörjningen är nya om du märker missfärgad is . Om de är , kan vissa rester från förbindelse kommer in i ismaskinen och därefter isen . Kasta den första hink med is . Vid den tid då andra hinken fylls bör isen har inga missfärgningar .
2 .
bort isen från ishink och låta en ny hink med is fyll upp om du märker en konstig lukt på isen . När isen stannar på ett ställe för länge , kan det bli unken och absorbera föda lukter .
3 .
Kontrollera om det finns mat i frysen som inte är täckt om du upptäcker is har en oväntad smak . Isen kan absorbera en del av smaken från maträtter . Täck över eller ta bort maten . Kasta isen och göra en ny hink .

Ice Dispenser Frågor


1 .
Tryck frysdörren om ismaskinen inte är dispensering ordentligt . Du kan inte undvara is från en ismaskin tills frysens dörr är helt stängd .
2 .
Använd en sked eller annat föremål för att rensa ut is som har fastnat i isen chute . Om isen fastnar i rännan , hindrar det flödet av andra is lämnar ränna när behållaren är i drift .
3 .
Släpp knappen eller spaken på isen dispensern om is kommer ut först, men sedan stannar . Många is beslutsfattare inte har möjlighet att kontinuerligt avstå is när spaken eller knappen hålls för länge . Vänta tre minuter och låt behållaren att vila , sedan använda ismaskinen igen .


Relaterade artiklar


hur man rengör en gasspis tändare
hur ändrar värmeelementet i en Kenmore torktumlare
hur man fixar eller ersätta vörda ware visselpipor tekanna
fördelarna med en låda diskmaskin
hur man fixar en MAYTAG bricka badkar
hur man rengör en roterande torktumlare vent
vad är skillnaden mellan en luftfuktare & en avfuktare ?
hur vakuum skumplast
hur man rengör en Vicks v4500 luftfuktare
hur man installerar en naturlig värmare gas vägg