hur man mäter för att få rätt lampskärm

hur man mäter för att få rätt lampskärm

En lampa kan vara en stor dekorativ komplement till ditt rum . Du kan välja att dekorera ett helt rum baserat på din favorit lampa , eller du kanske behöver hitta en lampa som matchar en befintlig rummets inredning . Men det är ett problem som kan uppstå med att matcha basen av en lampa med rätt lampskärmen . I detta fall måste du göra en del mätning , från och med mätningar för lampskärmen

Du behöver : .
Måttband


1

Placera måttbandet på toppen av lampskärmen i centrum . Du bör mäta från ena sidan till den andra i inches att få mätning för toppen av lampskärmen .
2 .
Upprepa denna process på botten av lampskärmen för att få ner mätning i inches . De flesta lampskärmar för bordslampor kommer att ha en botten mätning av sexton inches eller mindre . Golvlampor kommer att vara mer som arton inches eller större .
3 .
Sätt din måttband längst ned på lampskärmen för att mäta livets lutande höjd i inches . Observera att detta inte är höjden på lampskärmen . Du vill vara säker på att du mäter i en rak linje från topp till botten precis där lampskärmen lutar inåt .
4 .
Använd dessa mätningar för att hitta rätt bas för din lampskärm . Generellt sett bör den totala lutande höjd skuggan vara omkring tre fjärdedelar den totala höjden för den bas du parar ihop den med . Den nedre mätning av lampskärmen bör vara bredare än basen på bredaste stället . Dessutom bör mätning av basen från botten upp till uttaget vara ungefär samma som din mätning för botten av lampskärmen .


Relaterade artiklar


hur man skall avgöra den bästa storleken takfläkt
hur man fixar en tvätt slang maskin avlopp
fördelarna med solenergi
instruktioner om hur du installerar värmaren gas, vatten
hur du ställer in ett hem luftfuktare
varför är lågan gul på min gasspis ?
tips om organiserad rörelse
hur du tar bort rost märken från en rostfri diskmaskin
hur reface apparater
hur man rengör ett Alen luftrenare filter