om porcelin toalett skålar

om porcelin toalett skålar

Toalett skålar har funnits i sin nuvarande form i mer än 100 år . Kredit för uppfinningen av inomhus vattentoalett är uppdelat mellan flera uppfinnare . Men när Thomas Twyford designat en toalett gjord av porslin 1885, var den moderna toalettstolen född . Även om det har gjorts många förbättrad design genom åren , har porslin toalettstolen komponent i stort sett samma

Historia

Efter att Dark Ages , var där insett att man bör sanitära förhållanden. The Black Plague hade gått, och mer än 25 procent av alla människor i Europa dödades i spåren . Det fanns lite inomhus VVS , osofistikerade avloppssystem och inget varmvatten för hushållsbruk anläggningar för bearbetning . De flesta människor elimineras sitt avfall i diken eller öppna diken kallas latriner . Ofta var mänskligt avfall kastas ut på allmänna gator .

Vad är porslin ?

Porslin är tillverkad av en särskild vit lera blandning kallas kaolin . Det blandas i flytande form och hälls i en form . När formen är torr är det sedan glaseras och bränns i en ugn vid mycket hög temperatur , mellan 1. 200 grader Celsius och 1. 400 grader Celsius .

Varför Porslin Används för Toalett Skålar ?

Porslin används till toalett skålar främst på grund porslin kommer mögel som en vätska i en eller två bit toalettstolen design , är det hållbart och lätt att rengöra. Skålar kan rengöras med regelbundna toalettstolen renare . Om repor visas i porslin , kan skålen återställas med hjälp av barägare rengöring förening att befria skålen av oxidering .

Bowl Designs

Det finns två huvudtyper av skål porslin toalett design . Den första designen är ett mindre , rundade skål . Den andra konstruktionen är en större , avlång skål . Skillnaden är bara baserat på personliga preferenser. Skålen formgivningen inte påverkar funktionaliteten i toalettstolen. De flesta toalett skålar är mellan 15 och 17 inches från golvet trots skillnader i design .

Fun Fakta

Flera musikaliska band har låtar med titeln " Porslin ", inklusive Better Than Ezra , Red Hot Chili Peppers och bränsleceller , för att nämna några . De flesta handlar om vimsig slutet av en kväll av rock 'n' roll .


Relaterade artiklar


hur man fixar glaset på min Flat-Top spis
hur man byter remmen på en Kenmore elit torktumlare
hur man öppnar en strömvirvel tvättmaskin
hur du tar bort rost märken från en rostfri diskmaskin
hur man byter en Kenmore vattenfilter
hur man installerar en diskmaskin MAYTAG
hur man bestämmer storleken på en välbehövlig takfläkt
Felsöka en bubbelpool ET18 kylskåp
hur man rengör rostfria spis Droppkar
hur man handhar en gasugn