Jenn -Air mikrovågsugn felsökning

Jenn -Air mikrovågsugn felsökning

Jenn-Air mikrovågsugn finns i olika storlekar och stilar , alla med en unik uppsättning egenskaper och funktioner . Många av de grundläggande funktionerna och egenskaperna hos alla modeller är likartade . Om problem uppstår med en Jenn-Air mikrovågsugn , utföra vissa åtgärder för felsökning hjälper diagnostisera möjliga orsaker . När orsaken till problemet har fastställts , kan situationen lösas i många fall genom att fylla i felsökningen
1 .
Kontrollera att ugnens nätsladd är korrekt installerat i ett jordat vägguttag . Om uttaget är ansluten till en strömbrytare på väggen , se till att strömbrytare är påslagen .
2 .
Återställ elektroniken Om ugnen inte fungerar . Dra ut kontakten ur vägguttaget i minst 10 sekunder och anslut sedan ugnen tillbaka in
3 .
Kontrollera att ugnen dörren är helt stängd om ugnen displayen fungerar, men det Strömmen slås inte på . Mikrovågsugnen startar inte om luckan inte är ordentligt stängd .
4 .
Tryck på knappen "Avbryt" två gånger för att rensa programmerade instruktioner Om ugnen inte startar . Programmera om matlagning instruktioner och starta ugnen.
5 .
Flytta ugnen till sin egen 20 amp krets kraftledning om mat tar för lång tid att laga mat . Om en annan apparat är verksamma på samma krets , kan det orsaka ett spänningsfall när mikrovågsugnen används .
6 .
Ta bort eventuella metallföremål eller folie om det kommer gnistor i ugnen . De flesta modeller är inte konstruerade för att hantera metallföremål .
7 .
Rengör tallriken om det sticker eller gör ljud . Ta bort tallriken och rullen ringen. Tvätta med en mjuk trasa och flytande rengöringsmedel. Rengör botten av mikrovågsugnen där rullringen sitter . Byt ut rullringen och skivspelare , se till att tallriken sitter ordentligt på rullen ringen .


Relaterade artiklar


hur man rengör galler
hur reface apparater
kan kross idéer ?
hur du tar bort en ismaskin från ett Amana kylskåp
Vad är en VVS AC enhet?
hur reparera ett vakuum sladd
installation av ett direkt utlopp ugn
hur man rengör brickan avlopp
i intervallet mikrovågsugn krav
hur man passar köksmaskiner