felsökning av en Kenmore tvättmaskin läcker vatten

felsökning av en Kenmore tvättmaskin läcker vatten

Kenmore tvättmaskiner finns i en mängd olika storlekar och utföranden , alla med en unik uppsättning funktioner. Om tvättmaskinen läcker vatten , de möjliga orsakerna till detta problem är universella för alla Kenmore modeller . Utföra felsökning hjälper dig att identifiera orsaken till vattenläckage . När källan till läckage vatten har hittats , kan åtgärder vidtas för att lösa vattenläcka frågan
1 .
Inspektera tilloppsslangar . Kontrollera att slanganslutningar är täta på baksidan av brickan och på kranar . Använd tång för att dra åt anslutningarna . Se till att kontakterna är ordentligt gängade innan åtdragning.
2 .
Kontrollera brickor i tilloppsslangen anslutningar . Se till att de sitter ordentligt så att det vilar platt mot insidan av anslutningen . Om brickorna är spruckna eller slitna , ersätta dem med nya brickor .
3 .
Inspektera Anslutningen av tömningsslangen på baksidan av tvättmaskinen . Se till att slangen sitter fast och klämman över slangen är ordentligt säkrad .
4 .
Inspektera dräneringsslangen för träskor eller hinder . Ta bort alla främmande material från avloppsslangen . Se slutet av tömningsslangen är helt införd i hemmets avloppsröret . Inspektera avloppsröret för främmande material som skulle kunna orsaka en träsko.
5 .
Placera en nivå på toppen av brickan för att se om maskinen sitter på golvet . Ojämlika tvättmaskin kan orsaka vatten att avleda från badkaret ringen och läcka . Nivå brickan genom att justera utjämning benen . Twist varje ben medurs för att sänka den , eller moturs för att höja den . Dra åt muttrarna på utjämning benen för att se till att de inte glider.
6 .
Öppna dörren och kontrollera om tvätten är obalanserad . Fördela lasten så att den blir balanserat runt badkaret.
7 .
Ta del av lasten Om tvättmaskinen är överbelastad . Lasten bör inte stiga över dräneringshålen på sidorna av brickan badkaret .


Relaterade artiklar


tips om att köpa en vattenavhärdare
hur man byter en säl kylskåpsdörren
fördelar och nackdelar med en rörelse aktiveras handduk dispenser
hur du hittar den åldern på en Kenmore bricka
felsökning GE maker profil is
felsökning kylskåp problem ismaskinen
hur man rengör en maskin dropp kaffe
hur man beräknar is användande maker makt
kylskåp dörrhandtag reparation
ersätter KitchenAid luckan fjädrar