instruktioner om hur du använder en varmluftsugn

instruktioner om hur du använder en varmluftsugn

Konvektion ugnar har blivit ett populärt val jämfört med konventionella ugnar i dagens kök . På grund av den snabba fläkt inbyggd i varmluftsugn , värme blåst hela , påskynda tillagningen av någon maträtt . Konvektionsugnar kan laga mat vid lägre temperaturer än konventionella ugnar och ändå minska tillagningstiden så mycket som hälften . Konvektion ugnar finns i olika storlekar och utföranden beroende på behov . Counter-topp försedd ugn är mycket populära eftersom de är billiga . Även sortiment och vägg försedd ugn är dyrare än konventionella ugnar , utgör de för det med matlagning fart och specialfunktioner.

Du behöver :
Recept
. Grytlappar eller grytlappar .
Timer .


1 .
Anslut varmluftsugn till dess kraftkälla . Om det är en elektrisk ugn , sätt i. Om det är gas , ansluta den till en gas källa , en installation som bör göras av en behörig .
2 .
Ställ konvektion Ugnens termostaten på önskad temperatur som behövs för maträtt som kommer att tillagas . Om receptet inte notera en temperatur för konvektionsugnar , ställa in den mellan 25 och 75 grader mindre än vad receptet kräver . Detta kommer att ställa in tillagningstiden mellan 15 och 20 minuter mindre än vanligt. Tänk på att medan 25 grader mindre är den vanliga temperaturen sjunka, är 75 rekommenderas för livsmedel som kräver långsam bakning .
3 .
Placera varje maträtt som du vill laga mat på varmluftsugn s rack . Eftersom ugnen värms snabbt , är förvärmning behövs inte . Om du lagar mat mer än ett objekt som kräver lika mycket tid att baka , kan du placera dem i ugnen tillsammans . Inbyggda fläktar utspridda värmen i ugnen jämnt under matlagningen så att bläddra mat över halva bake- tiden inte behövs .
4 .
bort din bakade objekt när de väl är genomkokta . Använd grytlappar eller grytlappar för att öppna ugnsluckan och ta hand om varje maträtt . Stäng dörren försiktigt och stänga av strömmen . Koppla ur varmluftsugn från strömkällan ( eller stänga av gas) När du är färdig och låt den svalna helt innan rengöring.

tips och varningar


 • Du kan lätt laga mycket olika objekt på samma gång utan oroande att smakerna kommer att blanda .
 • Håll ett öga på livsmedel som endast kräver små tillagningstiden eftersom de kan bränna lätt i en varmluftsugn .


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar en Kenmore 70-serien bricka som inte kommer att snurra
  hur man byter ett bälte på en elektrisk tork
  möbler stilar av konsthantverk rörelse
  köksutrustning lista
  energi stjärnor för kylskåp
  hur du tar bort rost från ett rostfritt kylskåp
  hur du tar bort en agitator på en amiral tvättmaskin
  bygga en grill från en tunna
  att byta en glödlampa i bubbelpoolen spis
  hur man fixar en MAYTAG bricka badkar