jämförelse av mikrovågor och Ugnar konvektion

jämförelse av mikrovågor och Ugnar konvektion

Ugnar finns i många typer . Mikrovågsugn och ugnar konvektion har blivit mer populärt under de senaste decennierna , och de har förändrat hur amerikanerna kock , lagra och handla mat . Båda typerna har sin plats i det moderna köket , både bostäder och kommersiella , och alla har sina fördelar och nackdelar

Mikrovågsugnar och hur de fungerar

Den första mikrovågsugnen uppfanns 1946 av Dr Percy Spencer , en ingenjör för Raytheon Company . Under den tid som ett experiment för en ny typ av sugrör kallas magnetron , upptäckte han att mikrovågor , en form av elektromagnetisk energi , har förmågan att huvudet mat . Medan testning enheten , fann han att en chokladkaka i fickan hade smält , och hans nyfikenhet ledde honom att experimentera ytterligare , vilket leder till den första mikrovågsugnen , som marknadsförs av Raytheon år 1947 . Mikrovågsugnar laga mat genom att bombardera maten inne i ugnen med mikrovågor som genereras av en magnetron . Mikrovågor är en typ av elektromagnetisk strålning , som liknar radio -och TV- vågor och har en frekvens på cirka 2450 MHz . När de slår molekyler i livsmedel , mikrovågsugn få dem att vibrera snabbt , vilket ledde till friktion mellan molekyler som producerar värme , och därmed laga maten .

Fördelar med Mikrovågor

Mikrovågor har många fördelar . De kräver en ganska liten mängd energi , laga mat mycket effektivt . De laga mat väldigt snabbt. De är i allmänhet kompakta och kräver lite utrymme . De är själva inte får heta som en vanlig ugn , och att de inte kräver någon särskild ventilation eller godkännande från andra apparater , diskar eller skåp . De gör återuppvärmning mat mycket enkel och inte torka ut mat när du lagar mat dem . Medan man kan spendera flera hundra dollar på en början i linje bostadsfastigheter eller kommersiella modellen , en grundläggande hem -modellen kan fås för under $ 100 , en del så lite som $ 40 eller $ 50 .

Nackdelar med Mikrovågor

Mikrovågor har flera nackdelar också . De fungerar inte bra med många typer av matlagning . Rått kött som tillagas i en mikrovågsugn tenderar att vara seg eller hård . Mikrovågor kommer inte att på egen hand , brun mat som andra typer av ugnar . De är inte lämpliga för bakning , gassande , stekning eller missfärgning . Vissa livsmedel lämpar sig inte för återuppvärmning i mikrovågsugn . De kan tendera att tillagas ojämnt , även ugnar med en roterande platta lindra detta problem .

KONVEKTIONSUGNAR och deras fördelar

ugnar Konvektion är ungefär som någon standard ugn , men med tillägg av en fläkt som cirkulerar luften inuti ugnen , för att hjälpa laga mat snabbare och jämnare . Konvektion ugnar kan använda elpatroner eller gasbrännare för att producera värme, men fläkten är det som skiljer dem från vanliga ugnar . De är utmärkta för bakning , stekning och steka maträtter . Meats rostas i konvektionsugnar dra nytta av överlägsen Browning, som sälar i fukt , näringsämnen och smaker . Bakverk har bättre skorpor och överlägsen textur . Konvektionsugnar laga mat mycket snabbare än konventionella ugnar , så mycket som 30 procent snabbare vid liknande temperaturer . De låter mat som ska tillagas på alla rack utan rädsla för att bränna upp eller längst ned . De tillåter fler rätter som ska tillagas på en gång utan att behöva vrida rätter eller rädsla för smak överföring från ett livsmedel till ett annat . De kräver mindre förvärmning än standard ugnar samt

Nackdelar KONVEKTIONSUGNAR

KONVEKTIONSUGNAR finns i två typer . små typer bänkskivan och större ugnar mycket som vanliga ugnar , som kan monteras på väggen eller en del av ett spisen och räckvidd kombination . Normalstora konvektionsugnar har samma krav som standard ugnar med avseende på installation och ventilation. De blir väldigt varm som vanliga ugnar . De kräver mer energi än en vanlig ugn , eftersom fläkten använder extra el . De kan vara högljudda , eftersom fansen lägga till extra buller. Slutligen tenderar de att vara dyrare än vanliga ugnar . Bänkskiva konvektionsugnar kräver vård i deras användning som de kan bli mycket varm på utsidan .


Relaterade artiklar


takfläkt idéer
hur man rengör en Hamilton maker strand kaffe
hur man skall avgöra den bästa storleken takfläkt
typer av eldstäder toppar
hur man installerar ett bälte på en riccar vakuum
hur man fixar en brännare Weber grill som inte fungerar
hur reparera en rostig diskmaskin rack
är ren H2O ledande ?
hur man beräknar watt för en generator
typer av rostning kastruller