konvektion kontra traditionell ugn

konvektion kontra traditionell ugn

Varje kök behöver en ugn . Konventionell eller standard , har ugnar varit en stapelvara i bostadshus kök så länge som moderna kök har funnits . Konvektion ugnar har använts i årtionden i restaurang , kommersiella och industriella applikationer , men har blivit populär i hemmet först på senare år . Först infördes för hemmabruk av Jenn-Air i början av 1970-talet , konvektionsugnar erbjuder flera fördelar jämfört med vanliga ugnar

vanliga ugnar

vanliga ugnar lita på strålande eller indirekt värme för att laga mat . De kan använda många olika värmekällor , men nästan alla moderna ugnar använda antingen el eller gas för att producera värme . Båda värmekällor värma luften inne i ugnen för att laga mat samt ge strålningsvärme som också hjälper laga mat .

KONVEKTIONSUGNAR och hur de fungerar

KONVEKTIONSUGNAR arbeta på ett sätt som mycket liknar den vanliga ugnar med ett tillägg , en hög -hastighets fläkt som cirkulerar luften runt insidan av ugnen . De kan vara gas eller el , naturgas visserligen vanligare . De flesta äkta konvektionsugnar har också ett extra element eller brännare , i närheten av fläkten för bättre värmeöverföring. Cirkulerande luften gör att värmen som genereras av elementen, eller brännare , som ska överföras mycket snabbare och mer effektivt än i en vanlig ugn . Tänk blåser på en bit varm mat svalna det . Detta är samma princip som konvektionsugnar lita på att hjälpa till att överföra värme till livsmedel .

Fördelar med KONVEKTIONSUGNAR

KONVEKTIONSUGNAR har flera fördelar jämfört med vanliga ugnar , som alla härrör från tillägg av fläkt för luftcirkulation . Meats rostas i konvektionsugnar har överlägsen kvalitet som de konvektion åtgärder bruna utsidan snabbare , tätning i juice , näringsämnen och smaker . Bröd har överlägsen konsistens och bättre skorpor , som konvektionsugnar orsaka fukt att avdunsta snabbare . Bakverk har flakier skorpor . Konvektionsugnar tillåta livsmedel som ska tillagas på alla rack utan rädsla för att bränna upp eller längst ned . Detta gör också att mer mat som tillagas på en gång utan att behöva vrida rätter att säkerställa en jämn tillagning . Mat som tillagats i varmluftsugn också inte överföra smaker från en till en annan som kan förekomma i vanliga ugnar . Konvektionsugnar laga mat cirka 30 procent snabbare vid liknande temperaturer än standard ugnar .

Nackdelar KONVEKTIONSUGNAR

KONVEKTIONSUGNAR tenderar att vara mycket dyrare än liknande standard ugnar . De är mer komplicerade maskiner och det är dyrare att reparera och svårare att rengöra . Fläkten kan vara högljudd . De tenderar att ha en något mindre invändiga volymen än liknande standard ugnen på grund av tillägg av fläkten och en svepning , eller skyddsplåten , som skyddar den . Dessutom använder de mer energi än vanliga ugnar .

Fördelar med Standard Ugnar

Standard ugnar fungerar bra med alla typer av porslin och kastruller konstruerade för ugn användning . Konvektion ugnar kräver grunt eller låg profil rätter för bästa resultat , och mörka eller matta på skålar eller bakning rätter kan resultera i overbrowning i en varmluftsugn . De flesta recept i bokstavligen tusentals kokböcker är formulerade för standard ugnar och kräver ingen konvertering av kock tider eller temperaturer som kan behövas med en varmluftsugn . Vanliga ugnar är billiga i sin mest grundläggande form , och de fungerar mycket väl för de flesta typer av tillagning , bland annat bakning , stekning eller grillning . De är lätta att rengöra och underhålla eftersom de är ganska enkla bitar av maskiner . De är också väldigt tyst .


Relaterade artiklar


historien om den elektriska kniven
ersätter KitchenAid luckan fjädrar
felsökning av en Kenmore tvättmaskin läcker vatten
hur man byter en sugslang på en Kenmore vakuum
felsökning Hayward pool renare
Felsökning av en bubbelpool ismaskinen
Felsökning: Varför blir min bubbelpool tvättmaskin slutar fungera mitten cykel ?
Fördelarna med ett helt hus luftfuktare
hur ändrar värmeelementet i en Kenmore torktumlare
Hur man skärper en sky kniv