Felsökning av en butan ljusare

Felsökning av en butan ljusare

Butan tändare är elegant , bekvämt och roligt att använda . De speglar din personlighet bättre än en billig engångständare och de är även miljövänlig , eftersom de kan användas om och om igen . Tyvärr , efter år av användning kan butan tändare utvecklar problem . Oroa dig inte : du behöver inte en del med din älskade butan ännu. Många lättare frågor är lätt att diagnostisera hemma , och du kan även ha möjlighet att fixa dem enkelt på din egen

Du behöver : .
Lättare bruksanvisning
Butan bränsle .


1 .
Läs anvisningarna som följde med butan lättare . De har ofta felsökningstips. Med hänvisning till de anvisningar för din exakta lättare modell kommer att ge dig den mest specifika och användbara råd .
2 .
Vrid lågan inrätta eller rengör brännaren om butan lättare skapar en gnista men kommer inte att skapa en full låga . Flytta lågan justeraren mot " + "-tecknet för att höja inställningen . Om detta inte fungerar kan brännaren vara igensatt , rengör det med en rejäl dos tryckluft . Om ingen av dessa metoder fungerar kan du låg på butan eller kan ha en luftbubbla i den lättare tank . Det enda sättet att slutgiltigt lösa vare problemet genom att tömma ljusare och påfyllning den med rent butan .
3 .
Fyll lättare om lågan växer utan att justeras , eller om lågan blir mycket kort . Butan ljusare är låg på vätska och behöver en påfyllning . Fyll den enligt butan instruktionerna .
4 .
Byt flinta eller returnera ljusare om ljusare inte kommer gnista . Om du har köpt bara butan lättare och det fungerar inte , lämna tillbaka det till butiken och be om en ersättare . Om tändaren har en flinta , har flinta slut och behöver bytas ut . Ersätt det enligt din tändare anvisningar .
5 .
Minska lågan justering på högre höjder och öka det på lägre höjder . En sporadisk eld eller inkonsekvent funktion kan bero på höjdförändringar. Det kan ta några försök att bestämma den bästa inställningen för den höjd .
6 .
Skruva ner lågan justeraren om ljusare gör ett väsande ljud . Lågan inställning kan vara för hög . Om ljudet fortsätter innebär väsande ljud att lättare läcker . Det måste fastställas av en professionell . Ta det på service innan du använder den igen .


Relaterade artiklar


felsökning Hayward pool renare
hur man tänder ugnen lampan på icke elektrisk gasspis
hur man stänger av det låsta läget om Kenmore diskmaskiner
information om soldrivna varmkorv spisar
amiral tvättmaskin felsökning
hur du tar bort en bricka topp
hur man beräknar generator nuvarande
felsökning av en torktumlare som inte blir varma
bror symaskin information
är ren H2O ledande ?