Hur du använder självrengörande Jenn -Air ugnar

Hur du använder självrengörande Jenn -Air ugnar

Självrengörande ugnar , som den typ som tillverkas av Jenn-Air , använda extrem värme för att bränna bort smuts och fett . På grund av faran som arbetar med att ha ugnen på 900 grader eller högre är reningsprocessen inte så enkelt som att slå på en knapp och gick iväg . Du kan även schemalägga processen, så att ugnen kommer att rensa sig själv när du vet att du inte behöver det för några timmar . Medan de flesta självrengörande ugnar kan du programmera rengöring varaktighet och starttiden kan Jenn-Air ugnar vara lite förvirrande eftersom de har du programmera rengöring varaktighet och stopptid .

Du behöver:
Diskmedel
. Vatten.
Skura pad .


1 .
Ta bort alla stekpannor , bestick och galler från ugnen . Om du lämnar dessa i under självrengörande process , kommer det att förstöra dem .
2 .
Rengör området runt dörren packning och området på ugnen bildruta där dörren berör . Använd varmt vatten och rengöringsmedel för att rengöra dessa områden . Försök inte att rengöra eller gnugga ugnen packningen själv , eftersom detta kan skada packningen . Du bör också rengöra någon större spill i ugnen . Om du inte kan självrengörande process skapar en hel del rök och även tända insidan av ugnen .
3 .
bort luften grillen från mitten av intervallet innan du börjar rengöringen . Mängden rök som kommer ut ur ugnen kan missfärga gallret.
4 .
Stäng ugnsluckan och tryck på " Clean "-knappen . Ordet " Clean " kommer att dyka upp på displayen .
5 .
Typ i det tresiffriga tid lika med längden på önskad rengöring . För lättare rengöring ange " 2:00 ", och för tunga rengöring , ange " 4:00 . "De flesta rengöringar bör fastställas i mitten av dessa värden , ungefär tre timmar.
6 .
Tryck på " Stop Time " -knappen om du vill fördröja början av självrengörande process . Displayen ändras till den aktuella beräknade stopptid , baserat på nuvarande tid och längden på rengöring . Ange önskad stopptid på det numeriska tangentbordet . Till exempel, om det är för tillfället 3A00och du vill att rengöring för att gå i tre timmar börjar vid 10, skulle du skriva in " 1:00 " på det numeriska tangentbordet. Fem sekunder efter att du anger sluttiden kommer den nya starttiden visas på displayen i fem sekunder innan han återvände till den aktuella tiden .
7 .
Håll dig borta från ugnen när den är rengöring . Det kommer att finnas en hel del rök , så slå på ventilen för att ta bort röken .
8 .
Tryck på " Avbryt /Off " pad för att stoppa rengöringsprocessen tidigt . Om ugnen fortfarande är varm , kan det ta upp till 45 minuter för dörren för att låsa upp .


Relaterade artiklar


hur man sållar hem vatten
träpellets kaminer & ugnar
hur man fixar centrifugeringen på en tvättmaskin
om Weston kött Skärmaskiner
hur du återvinner gamla bilbatterier
felsökning en Frigidaire tvättmaskin
hur man ändrar färg diskmaskinen frontpanelen av rostfritt stål
hur man sätter ett bälte på en MAYTAG gas torktumlare
hur man rengör en maskin dropp kaffe
Jenn -Air mikrovågsugn felsökning