Hur man väljer en bandsågblad för metall

Hur man väljer en bandsågblad för metall

Den korrekta Sågbandet för att skära metall beror på vilken typ av metall och hur tjockt det är . Längden och bredden på sågklingan bestäms av hur det passar bandsåg . Materialet i bladen metall bandsåg , tand stil och antal tänder per tum finns alternativ att överväga för tätheten av olika metaller och deras tjocklekar . Bandsågblad finns för att göra bra rena skär på olika typer av metall
1 .
Välj material för en bandsågblad baserat på vilken typ av metall kommer du att klippa med den . Använd en såg blad av kol verktygsstål för skärande mjukare icke- järnmetaller som inte innehåller järn , som titan , aluminium , mässing och koppar . Använd bimetall sågklingor för att klippa hårt järnmetaller inklusive rostfritt stål , kolstål och järnsmide .
2 .
Välj en tand form för din skärande sågklinga som rymmer tjocklek och densitet av metaller kommer du att att skära på din bandsåg . Använd en vanlig tand form för tunn metall och en krok tandens form för tjockare metall . Vid skärning icke- järnmetaller , använd en hoppa tandens form för att förhindra att bygga upp mellan tänderna .
3 .
Välj en klinga med antalet tänder per tum baserat på tjocklek metallen kommer du att vara skära . Tjock metall skärs med ett blad som har färre tänder per tum , medan tunnare metall behöver fler tänder per tum för effektiv klippning. Använd ett blad av metall bandsåg som alltid har mellan 2 och 10 tänder i metall när du klipper det . Du kan klippa en bit metall 1- tums tjock med ett blad som har så få som 2 tänder per tum , men du behöver ett blad med 20 till 24 tänder per tum om du skär en bit 1/4-inch-thick av metall .

tips och varningar


Håll
 • alla skyddsanordningar på plats på bandsågen .
 • alltid skyddsglasögon eller skyddsglasögon och en visir vid sågning av metall .
 • Använd glidmedel när du skär järnmetaller vid höga hastigheter bladet .


 • Relaterade artiklar


  nuwave ugn vs jetströmmen ugn
  hur man målar din frys
  hur man kan stoppa en Kenmore torktumlare från gnisslande
  Felsökning av en agitator
  hur man fixar en översvämmad diskmaskin
  slät topp kaminer vs elektriska spisar
  hur man använder lastbilar apparaten hand
  Varför går brandvarnare av i kallt väder ?
  hur man halstra i en elektrisk spis
  hur man rengör en Smeg ugn