Vilka är farorna med gasugnar ?

Vilka är farorna med gasugnar ?

Ugnen är en vanlig hushållsapparater i ett hem . Även om alla typer av ugnar kräver säkerhetsåtgärder för att undvika faror , gasugnar kräver lite extra omsorg , eftersom det finns fler farliga faktorer som kan orsaka skador . Att vara medveten om dessa faktorer kan bidra till att undvika fara för ditt hem och familj .

Fire

Det finns en större fara för brand när man använder en gasugn . Medan många gasugnar har pilot ljus, andra inte . Om ugnen inte har en , tända brännaren omedelbart när du slår på gas . Vänta för länge kan orsaka en explosion , som allvarligt kan skada någon i närheten av apparaten . Gasugnar värme också mycket snabbt , så alltid övervaka allt som är matlagning så det inte kokar över eller bränner . Håll en brandsläckare lättillgänglig i händelse av brand . Använd inte vatten , eftersom det kommer att sprida branden snarare än att lägga ut det . Om en brand startar , få ut alla ur huset och ringa räddningstjänsten .

Gasläckage

gasugnar arbetar med hjälp av naturgas som energikälla , snarare än att använda el . På grund av detta , är en gas läcka annan fara att hålla utkik efter . Om du hör ett väsande ljud eller känner lukten av gas , öppna alla fönster , gå ut ur huset och ringa brandkåren och gasbolag för hjälp .

ökade nivåer av kolmonoxid

Hundratals människor dör av koldioxid kolmonoxid förgiftning varje år . Kolmonoxid är en färglös och luktfri gas som produceras när material förbränns, som gas , ved och träkol . I små mängder , är kolmonoxid ofarligt , men stora mängder kan döda på några minuter. Om du äger en gasspis , köpa en detektor kolmonoxid , som kommer att varna dig om det finns nivåer som är för höga i ditt hem . Använd aldrig gas ugnen för att värma ditt hem . Att göra detta kommer dramatiskt att öka nivåerna av kolmonoxid .

Rengöring och underhåll

Om du har en gasugn , är mer uppmärksamhet till underhåll behövs . Håll ugnen ren och kontrollera skorstenen för att se den är ren och ventilerande ordentligt . Också regelbundet kontrollera att alla delar av spisen och ersätta de som ser skadad .


Relaterade artiklar


Hur får man en bra bränna från en pelletskamin
felsökning av en Kenmore tvättmaskin läcker vatten
ved pelletskamin installationsinstruktioner
vad som orsakar frost att bygga upp i min frys ?
hur man använder en Black and Decker ångbåt smak scenter plus
felsökning av en tvättmaskin som inte kommer att dränera
min MAYTAG torktumlaren värmer inte
Dyson Reparationshandledning
hur man byter en MAYTAG arm diskmaskin tvätt
Fördelarna med solvärme