hur man byter en torktumlare värmeelement

hur man byter en torktumlare värmeelement

Ändra en torktumlare värmeelement är ett arbete som kan genomföras på mindre än en timme . Ibland kommer torktumlaren sluta torka kläderna eftersom värmeelementet har brunnit ut eller skadas . Värmeelementet kan enkelt tas bort genom att lossa några delar . Du kan ändra torktumlare värmeelementet själv , sparar tid och pengar för att behöva ringa en professionell för att göra jobbet åt dig

Du behöver : .
Skruvdragare


1 .
Koppla ur nätsladden från torktumlare från eluttaget innan du försöker ersätta elementet . Dra torktumlaren ut från väggen så att du kan arbeta från bakom apparaten.
2 .
Leta reda på bakre luckan på baksidan av torken . Lossa panelen genom att lossa skruvarna med en skruvmejsel. Ställ luckan ur vägen .
3 .
Lossa elledningar på sidan av metallen skorstenen inne i torktumlaren . Lossa skruvarna med en skruvmejsel. Drag ut kabelkontakter hand som är på botten av skorstenen , som bifogas till terminalen fästen .
4 .
Ta bort luddfiltret under luddfiltret locket på toppen av torken . Lossa skruvarna på undersidan av luddfiltret med en skruvmejsel .
5 .
Placera en skruvmejsel mellan den övre locket och torkskåp på båda sidor . Bänd upp med skruvmejsel för att lossa den övre från plast klipp på skåpet . Lyft locket upp tillräckligt för att lossa fästband på sidan av metallen skorstenen . Lossa skruven med en skruvmejsel.
6 .
Avlägsna metall skorstenen från baksidan av torken . Lyft bort det från fästen för hand . Placera metallen skorstenen på en plan yta och lossa skruven i botten av skorstenen med en skruvmejsel . Skjut elementet ur skorstenen .
7 .
Kassera det gamla värmeelementet och placera det nya elementet inne i metall skorstenen . Fäst det med skruvar . Sätt metall skorstenen inne i torktumlaren . Ställ den på fästen .
8 .
Lyft upp locket till torktumlaren upp . Fäst fästband till toppen av metall skorsten med en skruv . Ställ upp locket. Tryck ned locket för att säkra den till plastclips på torkskåp .
9 .
Fäst skruvarna till torkskåp under luddfiltret locket . Skjut luddfiltret i springan under luddfiltret locket .
10 .
Fäst elledningar kontakterna till terminalerna på botten av metall skorstenen för hand . Anslut elkablarna till den sida av metall skorsten med skruvar .
11 .
Sätt den bakre luckan på baksidan av torken med skruvar . Skjut torktumlaren på plats igen. Anslut torktumlare i eluttaget .

tips och varningar


 • Dra alltid ur torktumlare från strömförsörjningen innan du byter värmeelementet .


 • Relaterade artiklar


  kylskåp liner reparation
  hur man byter batteri i en One Touch konservöppnare
  hur man sätter ett bälte på en bubbelpool tvättmaskin
  felsökning GE gasspis
  felsökning kök avyttringar stöd sopor
  är ren H2O ledande ?
  varmvattenberedare effektivitet tips
  Hur beställa en handbok för en Frigidaire gas vägg ugnen
  hur du ändrar drivremmen på en tvättmaskin
  Frigidaire bricka monteringsanvisning