hur man identifierar oljelampor

hur man identifierar oljelampor

Samlare Veckans definierar en oljelampa som ett fartyg som håller olja och har en veke att sitta i denna olja , kan tändas . Även om användningen av oljelampor har minskat , är de fortfarande görs . Äldre lampor fortsätter att värderas som antikviteter och samlarföremål och ofta skapar atmosfär i religiösa ceremonier. Genom att studera struktur och komponenterna i din lampa , kan du identifiera om det är en oljelampa

Du behöver : .
förstoringsglas, om det behövs


1
.
Leta reda på veken . Om din lampa är verkligen en oljelampa , bör du kunna hitta en veke eller, om lampan är mer än hundra år gammal , en veke hål . En veke placeras över munstycket och sträcker sig in i kammaren där oljan bränns .
2 .
Sök efter en kammare för att hålla bränsle . I antika lampor skulle denna kammare vara tillverkade av lera eller terrakotta , och olivolja brände i den. I mer modern lampor , kommer denna kammare sannolikt vara av metall , glas eller lera och använda fotogen eller modern lampolja , en renare förbränning typ av fotogen .
3 .
Kontrollera en skugga . En majoritet av nyanser oljelampa gjordes med material såsom mjölk glas , som har en opal nyans och fall glas-två olika lager av glas , det yttre lagret grön . Konstglas nyanser var också populära , gjord av amberina , tranbär och pärlemor . Många moderna oljelampor använda liknande material för att försöka ge en vintage känsla till sina produkter . Vissa moderna oljelampor kan också ha ett frostigt skugga .
4 .
Kontrollera om en tillverkares namn har stämplat på din lampa . Om din lampa är en modern lampa , kan du kontrollera med tillverkaren för att se om din lampa är verkligen en oljelampa , och när den gjordes . Du kan också använda namnet för att titta igenom antika guideböcker , såsom Kovels " Antikviteter och samlarföremål prislistan.


Relaterade artiklar


hur man rengör en MAYTAG ugn
hur man gör med används torkar i Calgary
felsökning kök avyttringar stöd sopor
hur man installerar en bärare ugn filter
felsökning av en Kenmore tvättmaskin läcker vatten
hur reparera en gas torktumlare som inte har någon värme
hur man byter en bricka agitator
Hur kan jag göra mitt träsk svalare kallare ?
slät överdel kontra utbud topp ugn
hur man rengör en Kenmore elit ugn