hur man köper ett centralt system luftkonditionering

hur man köper ett centralt system luftkonditionering

Central luftkonditionering fungerar oftast i samband med centralvärme , och entreprenörer ofta föreslå byte av både värme och luftkonditionering i ett äldre hem . Detta är en betydande kostnad . Viss forskning och arbete i början kommer att ge dig en bättre förståelse av systemen . Ställa rätt frågor kan göra en skillnad i effektivitet i centrala luftkonditionering du köper
1 .
Hitta en entreprenör som godkänts av luftkonditionering Contractors of America ( ACCA ) . Du kan söka ACCA databasen för att hitta en lokal entreprenör eller två för att prata med för information och idéer. Korrekt dimensionering och installation av enheten är nyckeln till effektivitet .
2 .
Be entreprenören att använda ACCA Manual J för last beräkning . Acceptera inte förlita sig på det befintliga systemet för beräkningar . Manuell J kräver att mäta hemma och beräkning av fönster och andra öppningar . Du bör få en dator utskrift av lastberäkningar när jobbet är klart .
3 .
Har kanalsystemet kontrolleras för storlek och skick samt förenligheten med den föreslagna luftkonditioneringssystemet. ACCA Manuell D är standarden för kanalsystemet storlek och design .
4 .
Läs om Seasonal Energy Efficiency Ratio ( SEER ) och sensibel värme Ratio ( SHR ) eftersom dessa är standard för effektiv borttagning av värmen ( SEER ) och den del av kylbehovet som minskar inomhus värme ( SHR ) . Nationella standarder kräver en siare på 13 och en SHR hastighet av 0,7 eller 70 % . De övriga 30% av SHR betyget är för att avfukta luften .
5 .
Leta lufthanteringsdonet i konditionerad område , rekommenderar University of Florida Institutet för Livsmedel och lantbruksvetenskap . Placering av lufthanteringsdonet i ett garage eller varma förhållanden kommer att göra det arbeta hårdare och låta rök och föroreningar att komma in i inomhusluften .
6 .
Begär en värmepump som fungerar tyst och att har tillräckligt med kanaler för att hålla varje rum cool . Också be om en programmerbar termostat och en fläkt-bara byta föreslår energiautomater webbplats .
7 .
Be din lokala elbolaget för idéer , litteratur och rabatter . Vissa lokala energibolag göra datorn studier av luftkonditionering effektivitet för bostäderna i området , och de flesta elbolag i de varmare delarna av landet har fri litteratur .
8 .
Få minst två uppskattningar och diskutera dina paket luftkonditionering med entreprenörerna begär förslag skriftligt, så att du kan göra en utbildad val när de köper ett centralt system luftkonditionering.


Relaterade artiklar


hur man demonterar en MAYTAG tvättmaskin
Felsökning fedders avfuktare
Hur får man en bra bränna från en pelletskamin
kungliga klocka instruktioner
Jenn -Air mikrovågsugn felsökning
skillnaden mellan ett utbud & spis
fördelarna av mikrovågsugnar
hur man tömma en KitchenAid diskmaskin
Leviton rörelsesensor växla instruktioner
hur du återvinner gamla bilbatterier