träpellets kaminer & ugnar

träpellets kaminer & ugnar

Trä pelletskaminer , som ibland kallas träpellets ugnar , kan ge ett kostnadseffektivt sätt att värma upp ett hus . Även utseendet liknar traditionella braskaminer , ved pelletskaminer elda pellets för att producera en långvarig , mycket het flamma . Det finns många olika stilar och typer av vedeldning pelletskaminer , som erbjuder många olika alternativ för presumtiva köpare

Funktion

Trä pelletskaminer och ugnar är konstruerade för att ge värme . Tänk på dem som högeffektiv , moderniserad version av äldre braskaminer . Träpellets är regelbundet matas in i spisen, där kaminen tar dem och bränner dem som behövs för att ge önskad värme . I motsats till sin simplistiska titta , pelletskaminer har oftast många elektriska och mekaniska delar som kräver regelbundet underhåll för att säkerställa att du får ut det mesta av din kamin .

Pellets

träpellets används som bränsle är gjorda av biomassa material ( växter och ved ) . Normalt är pellets genom att komprimera chips marken trä och sågspån som ofta är kvar från kvarnar , snickare och andra träarbetare . Träpellets hålls samman av naturligt förekommande plaster i sågspån , vilket betyder att de är typiskt utan tillsatsmedel . Detta ger en metod att använda sig av och återanvända biprodukt kvar från träbearbetning .

Typer

Träpellets kaminer finns i två varianter, topp-utfodras och bottom- matade eldstäder . I topp-matade eldstäder , kan brännkammaren blir fylld med aska och klinker ( härdat , värmas aska ) , tillverkare vanligen rekommenderar en högkvalitativ pellets som skapar lite aska . Bottom -fed modeller hantera aska mycket annorlunda , därför att de inte behöver så hög kvalitet pellets . Vissa trä pelletskaminer är fristående enheter medan andra är utformade för att passa i en befintlig öppen spis .

Fördelar

Trä pelletskaminer ger ett miljövänligt sätt att värma ditt hem . Till skillnad från andra värmekällor , dessa spisar använda biprodukt som annars skulle gå förlorad . Pellets är oftast billig , allt ( i juli 2010) från ca $ 2 till $ 5 för en 40-pound bag , beroende på kvaliteten på pellets . Vid jämförelse med traditionella braskaminer , pelletskaminer är mycket lättare att använda och underhålla , eftersom de är mekaniska och göra mycket av jobbet åt dig .

Nackdelar

Pelletskaminer kräver elektricitet för att fungera , dvs om en strömavbrott inträffar kommer du inte att kunna göra upp eld , åtminstone inte med din pelletskamin . Medan de är vanligtvis förknippas med att spara pengar på elräkningen kan kaminer sig vara dyra . AsktheBuilder. com föreslår är beredd att spendera $ 2. 000 eller mer på en kvalitet pelletskamin . På webbplatsen anges också att du kan behöva använda ton pellets per kalla årstiden , vilket skapar en hel del tunga lyft och behovet av en plats att lagra ett överskott av pellets .


Relaterade artiklar


Fördelen med konvektion kontra mikro ugnar
Sears tvättmaskin felsökning
hur man mäter storleken vägg ugn
hur man installerar en bärare ugn filter
hur man fixar en kedja takfläkt
hur man fyller en butan fackla
Hur skärpa en cirkulär klinga hemma
felsökning av en GE kylskåp som är för kallt
hur man byter en torktumlare bälte
Varför min braskamin rök upp huset ?