elektriska spisar fördelar

elektriska spisar fördelar

Du behöver:
Ficklampa
. Stjärnskruvmejsel.
Ny baka element .
Eltejp .

De två vanligaste sätten att laga mat på en stovetop använder en elspis eller en gasspis . Enligt konsumentskyddslagen Energy Center webbplats , 58 procent av amerikanerna har spisar, även gas är också mycket populärt . Det finns flera anledningar till varför så många väljer att laga mat på en elspis .

Konsekvent Heat

Den elektriska räckvidd ger mer konsekvent värme som är lättare att kontrollera med precision än sin gas motsvarighet . Det rullar på elspis , eller keramik eller glas elektriska modeller spishäll som vuxit i popularitet , värme hällen av grytor och pannor jämnt . Detta förhindrar mat i pannorna från att brinna på ena sidan . Ömtåliga livsmedel som ägg påverkas kraftigt av inkonsekvent värme . Dessutom tillåter ratten på en elektrisk räckvidd normalt användaren att anpassa sig till en annan temperatur snabbt och med precision . Gasspisar krav på anpassning av lågan , som kan variera beroende på flera faktorer. Använd flatbottnade kastruller på elspis för bästa resultat och mest konsekventa värme . Rundade bottnar låta värmen komma undan och slösar energi .

energibesparingar

Om du följer en receptbok , du vet när maten matlagning på området är nära att bli klar. Den elektriska sortiment har den fördelen att du kan spara energi genom att stänga av innan du är klar matlagning . Elspis slingor eller plan yta elspisar behålla en hel del värme i flera minuter efter det att strömmen är avstängd . Flödet av el stannar omedelbart , vilket innebär att du inte spendera några mer pengar . Fortsätter dock restvärme för en stund . Värmeelementen kommer att stanna varmt tillräckligt länge för att avsluta jobbet , enligt Consumer Energy Center webbplats . Samma metod fungerar när du lagar mat i en elektrisk ugn . Strömmen kan stängas av flera minuter innan en ugnsfast tiden går ut , och värmen kommer att stanna kvar i ugnsutrymmet i flera minuter innan han förlorade mycket värme .

enkel rengöring

Ren varierar koka mer effektivt och använda mindre energi att förbereda en måltid . För rensning har elspis en stor fördel jämfört gasen sorten . Den är enkel att rengöra är en av elspis bästa tillgångar , enligt ServiceMagic. com . Gas varierar ofta behöver rengöras efter varje användning , men en snabb torka av ytan på en elektrisk räckvidd är oftast allt som behövs efter varje användning. Elspisar med släta ytor , som t. ex. keramiska spishällen versioner , har inga intrycksmärken fångst och fälla utspilld mat . En renare gjorda speciellt för dessa intervall kommer att göra rengöringen mycket enkel . Modeller med spolar och reflexer är också lätt att rengöra , eftersom delarna kommer ut och kan hand tvättas på bara några minuter .


Relaterade artiklar


Vad är några försiktighetsåtgärder när du använder elektriska apparater ?
Felsökning av en pool vac
Fördelen med konvektion kontra mikro ugnar
specifikationer för MAYTAG umc5200bas
hur man byter remmen på en Bissell 8.910 matta renare
hur man fixar rost på en diskmaskin korg
hur man byter en mikrovågsugn skivspelare
Felsökning av en Westinghouse torktumlare
Kitchen Aid tvättmaskin felsökning
hur man fixar ett läckande avloppsrör på en varmvattenberedare