farhågor med att använda trä ugnar att värma ett hus

farhågor med att använda trä ugnar att värma ett hus

Trä-bränning ugnar kan vara ett bra alternativ till andra värmesystem , men som med alla andra värmesystem , det finns för-och nackdelar att äga och använda en trä ugnen. En Vedeldstaden kan skära ner på elkostnader , tillföra värde till ett hem och kan användas för att värma både vatten och ditt hem. Det finns dock en rad nackdelar som måste beaktas innan förfarandet och som ger paus till oro .

Smoke

Höga halter av rök är en av de största nackdelarna med löpande en vedeldad ugn . Trä ugnar i allmänhet bedriver verksamhet vid en lägre temperatur än braskaminer och så röken som uppstår är tjockare än rök från trä bränns vid högre temperaturer. Om du bor i närheten av grannar eller om ugnen är nära ditt hem , rökskador eller andningsproblem orsakas av allergi mot rökning är en mycket oroande.

Kostnad

Det finns många tillhörande kostnader med att äga en Vedeldstaden som kan visa sig bli dyrt . Till att börja med , om du inte har din egen försörjning av trä , köper det kan bli dyrt . Installationen kan också bli dyrt . Till skillnad från andra vedeldade system , trä ugnar kräver fortfarande el för att fungera som de ugnar har en elektrisk pump för att kontrollera vatten omsättning och fans om de är utrustade med dem .

Labor

Installera och använda ett Vedeldstaden är arbete-intensiva . Om du är van att vicka på en knapp på gas eller elektrisk uppvärmning , det underhåll som krävs för att hålla en Vedeldstaden kör kan vara en chock för systemet . Virke, måste manuellt sätta i och vattennivåer måste kontrolleras regelbundet för att undvika bränna ut ugnen . Aska måste också rengöras regelbundet . Om du litar på din egen leverans av trä , skärning nog ved regelbundet kan vara en påfrestning .

Hållbarhet

Trä ugnar kanske inte är den mest hållbarhet värmesystemet du kan köpa . Förutom de angivna problemen i samband med inte kontrollera vattennivåerna regelbundet , är de enheter som också är benägna att korrodera , trots att anti-korrosiva tillsätts vattnet . Rören fäst ugnen kan också vara problematiska eftersom de kan frysa i kallt väder och kan spricka . Detta är särskilt problematiskt om det finns ett strömavbrott som stoppar pumpen inte fungerar.

Pollution

Ugnar producera mycket mer föroreningar än vedspisar . Nordöstra staterna för ett samordnat Air Använd Management ( NESCAUM ) utfärdade en rapport under 2006 som satte de utsläpp för trä ugnar vid 20 gånger den mängd som produceras av vedkaminer . Transport av virket som behövs för ugnar kan också omintetgöra någon av de fördelar som förknippas med att använda mindre el .


Relaterade artiklar


hur man registrerar en Kenmore bricka
felsökning av en Kenmore elit he4t
KitchenAid is och vatten filterpatron byte
hur man återställer en Horstmann nedsänkning digital timer
Vad är en digital varmluftsugn ?
hur man rengör krom apparater
fördelarna av mikrovågsugnar
hur man tömma en KitchenAid diskmaskin
tips om hur du använder konvektionsugnar
hur man kan övervaka en pelletskamin