tips om hur du använder konvektionsugnar

tips om hur du använder konvektionsugnar

Från cookies till en stek , låter en varmluftsugn du laga en mängd livsmedel snabbt och utan krångel med hjälp av en gas eller elektrisk ugn . Ugnarna använda cirkulerande varm luft för att laga kött , bröd , piroger och andra livsmedel på halva tiden . Men eftersom konvektionsugnar fungerar annorlunda än de traditionella måste du ändra det vanliga sättet att tillaga rätter med bland annat anpassning av tid för att lämna mat i ugnen.

Temperatur Inställningar

När man förbereder mat enligt ett recept , subtrahera 25 grader från temperaturen anges i receptet när du din temperatur varmluftsugn . Denna temperatur justering håller ditt maten inte och bränna . Om du inte använder ett recept , kontrollera din mat under tillagningen för att hålla dem från överkokning .

Roterande Pans

När man använder bakning kokkärl och varje rack i varmluftsugn , rotera ordning på stekpannor i ugnen till hålla mat från Browning för mycket . Roterande pannorna även garantera den maten tillagas jämnt .

Bakning Pans

Köp och använda bakning kastruller som har låga sidor och lakan cookie utan en fälg så den cirkulerande luft kan nå dina mat lättare . Om din varmluftsugn kom med kastruller , använder dessa kastruller och överväga att beställa ytterligare pannor från ugnen tillverkaren , om möjligt .

Pan Placering

När du placerar kokkärl i din varmluftsugn , placera den långa sidan av pannan parallellt med ugnens dörr .

Använda Konvektorfläkt med kött

Sätt ugnen är Konvektorfläkt inställningen till "På" och ställa in temperaturen kontrollen till lämplig inställning. Lägg köttet i ugnen och låt det koka tills det är halvfärdigt . Vrid Konvektorfläkt inställningen till " Off " och låt köttet sakta koka tills den är klar. Detta låter köttet brun utan överkokning . Du behöver inte förvärma din varmluftsugn innan du placerar köttet i apparaten .

Torrhet problem

För att hålla tjocka bitar av kött , inklusive stekar , kalkoner och annat kött , blir torr , justera ugnens temperatur inställning till en lägre inställning under en del av eller hela tillagningen. Kontrollera att köttet sticker en gaffel i den för att se om safterna flödar . Tillsätt vatten , buljong eller annan vätska i pannan för att återställa juice till köttet . Om matlagning en liten bit kött eller kyckling , inte minska ugnens temperatur kontroll , men kolla köttet och ta bort den när den är klar .

köttermometer

Använd en stektermometer för att läsa dina köttets temperatur för att se om det är gjort. Ta inte gissa och ta bort kött och andra livsmedel innan de är klara . Kött termometrar finns på detaljhandeln , rabatt , hårdvara och byggvaruhus .


Relaterade artiklar


tips om organiserad rörelse
nuwave ugn vs jetströmmen ugn
driften av luftkonditioneringsapparater
hur man byter en torktumlare motor
ved insatsen bruksanvisningar
hur du tar bort avslutningar på diskmaskiner
varmvattenberedare effektivitet tips
hur man öppnar upp en tvättmaskin
Hur man använder en styv våt torr vac
användningsområden för gamla propantankar