typer av kol kaminer

typer av kol kaminer

Du behöver :
Marquis spa bruksanvisning
. Skruvmejsel.

Kol bränder är bland de äldsta uppvärmning metoder som används runt om i världen , och stilar av kol kaminer har inte ändrat mycket för ett sekel . Antracitkol är den bästa typ att använda i kolkaminer , eftersom den producerar mycket värme med endast en liten mängd kol . Som brinnande kol producerar 10 gånger mer aska än ved , är det lämpligt att välja en spis med en stor asklåda för att göra rensningen lättare .

Radiant Kaminer

Radiant spisar är i allmänhet fristående strukturer som är ventileras ut toppen med en skorsten . De har mycket djupa fireboxes , vilket innebär att de kan gå längre perioder utan tenderar . Luftflödet i strålande kaminer hålls regelbundet med hjälp av en automatisk termostat . När tänd , har kaminen en 70. 000 till 90. 000 BTU betyg , beroende på dess storlek . Modeller med både övre och nedre rack för uppvärmning av kol producerar maximal mängd värme från kol medan bränna ner den nästan helt . Den strålande kaminer är rökkanalen finns antingen på toppen av kaminen eller kommer ut på baksidan nära toppen .

Infogar

En kol köket inte behöver vara en fristående struktur . Vissa modeller passar in i redan befintliga eldstäder . Liksom strålande kaminerna har skäret stil kol kamin också en BTU på 70. 000 till 90. 000 . Denna typ av kol kamin är öppnare än en strålande spis , dock, och har en stor , lufttät dörr burspråk . Eftersom det är beläget i en öppen spis , använder en kaminen strukturen redan befintliga skorstenen och har en rökkanal som kommer ut ur toppen .

Hopper-Fed kolkaminer

Hoppers är strukturen på ett kol kamin som håller kol . Hopper matad kolkaminer utnyttja allvar att mata kaminen kontinuerligt ( trattar måste hållas helt eller mestadels full för att säkerställa detta ) . Denna typ av kamin har en justerbar tratten plåt som reglerar mängden kol som faller ner på uppvärmning rosten . Utformningen av tratten begränsar luftflödet i den delen av spisen, och bara det kol som sitter på rosten verkligen brinner . Det är först efter det att kol helt har vänt sig till aska och faller ned i asklådan att nya kol droppar ner på gallret och börjar brinna . För denna typ av spis , det rekommenderas att använda pea kol , som är en mindre storlek av kol , eftersom det rör sig lättare genom tratten och på galler .


Relaterade artiklar


hur man byter en pump sigill på en diskmaskin
Orsaker till en igensatt diskbänk
Felsökning GE mikrovågsugn
hur man rengör ludd från inuti en torktumlare
hur man rengör en industriell ugn
typer av rostning kastruller
ersätter KitchenAid luckan fjädrar
hur man identifierar köksprylar
hur man rengör inne i skåpet i en bubbelpool torktumlare
hur man rengör en gasspis tändare