diy värmeelement

diy värmeelement

Elementet i en ugn är vanligtvis det första som behöver bytas . Spara kostnader och krångel för att kalla ut en professionell och göra det själv . Elementen kan ändras på några minuter , med bara några grundläggande verktyg . Du kan se om elementet behöver bytas ut genom att kontrollera det över för brännmärken och ärr

Du behöver : .
skruvmejsel
Plattång .


1 .
Stäng av strömmen till apparaten.
2 .
Ta bort hyllor från insidan ugnen . Lägg dem på ett säkert sätt åt sidan .
3 .
Titta inne i ugnen . Ta ut metallinsats i basen , om din modell har en . Leta reda på elementet , det är en spiral bit metall . Ta bort skruvarna som håller fast elementet till ugnen. Beroende på din apparat , kommer det att finnas två, tre eller fyra skruvar .
4 .
Lyft elementet något. Skjut den framåt , tills några inches av kabel är synlig . Grip kabeln ordentligt i tång , och ge den en bogserbåt . Det bör loss från elementet helt enkelt . Kassera den gamla mattan .
5 .
Packa upp det nya elementet , och satte den i ugnen . Fäst kablarna till kontakterna , är de på baksidan av elementet. Ge dem en fast klämma .
6 .
Byt liner , Om din apparat har en . Sätt ugnen rack tillbaka in Slå av strömmen till ugnen. Sätt på ugnen . Kör ugnen på full värme i 20 minuter , eller tills det slutar röka . Använda ugnen som vanligt .


Relaterade artiklar


hur man stack en främre belastningen bricka
hur man byter en takfläkt kondensator
hur man öppnar en strömvirvel tvättmaskin
Felsökning av en butan ljusare
hur man fixar en tvätt slang maskin avlopp
luftrenare vs joniseraren
typer av varmluft ugnar
hur man byter en diskmaskin tätning
hur man bygger en stor öppen spis eld
ersätta en KitchenAid fjäder luckan