vedeldade kaminer i huset & farliga att andas

vedeldade kaminer i huset & farliga att andas

I århundraden har människor uppvärmda sina hem med braskaminer . Men medan de kan ge en mysig , avkopplande atmosfär , kan de också bidra till allvarliga andningsproblem bland familjemedlemmar och gäster

Typer av andningsskyddsproblem

En kamin kan vara den enda orsaken till luftvägssymtom som hosta, väsande andning och lunginflammation. Symtomen på dessa risker kan vara måttlig till allvarlig och påverkar barn oftare eftersom de tillbringar mer tid hemma , och deras luftvägar är smalare än vuxna .

Andra faror

kolning i ett felaktigt ventilerade eller oventilerade kamin kan bidra till mer allvarliga sjukdomar som lungemfysem , astma och eventuellt även mun cancer .

specifika orsaker

Några av de specifika orsakerna till andningssvårigheter omfatta utsläpp av kolväten och andra ämnen som avges från den brinnande trä samt inandning av den resulterande askan . Eftersom dessa föroreningar bygga upp i hemmet , blir de mer irriterande för de boendes luftvägarna . Tätt stängda fönster hindra utbredningen av frisk luft , så föroreningar att bygga med utan möjlighet att fly .

Övriga faror

Outdoor virke och marin plywood bör aldrig användas som ved eftersom de innehåller konserveringsmedel som kan frigöras under bränningen . Dessa konserveringsmedel , som omfattar arsenik , koppar och krom , är farliga för människor .

Rättsmedel

Det finns olika sätt som du kan skära ner på de föroreningar som när du använder kaminen . Om du bränner ved snabbt och häftigt , kan du skära ner på utsläppen av föroreningar . Använda katalysatorer , tillräcklig ventilation och interna bafflar hjälper bränna den outnyttjade bränslen som har förångad .


Relaterade artiklar


Vad är några försiktighetsåtgärder när du använder elektriska apparater ?
hur man demonterar en fastighetsmäklare tork
hur man byter en avyttring köksavfall
veke ersättning vägbeskrivning för fotogen värmare
hur man fixar justeraren mattan höjd på en Bissell djurhår suddgummi vakuum
hur man byter batteri i en One Touch konservöppnare
köpa en dammsugare
hur man byter en torktumlare bälte
hur du ändrar bältet på en MAYTAG Performa torktumlare
hur man får bränt gummi handskarna rostfritt stål