vilka funktioner ska leta efter i en gas torktumlare

vilka funktioner ska leta efter i en gas torktumlare

Oavsett om du köper en gas eller en elektrisk tork de viktiga funktionerna är desamma. Consumer Reports rekommenderar att medan gasen torkar ofta kostar mer uppriktig, ofta spara mer energi över tiden än sina elektriska kusiner . Kontrollera alltid garanti innan du köper en torktumlare , och se till att du vet vilka omständigheter som omfattas i fall något skulle gå fel . Många återförsäljare erbjuder en ytterligare garanti också.

Fukt sensor

En fuktsensor är mer exakt än en termostat . Många gas torkar helt enkelt lista som de har , men du kanske måste gräva runt i manualen för att kontrollera om den du funderar på har en sensor eller en termostat . En fuktsensor förhindrar över-torkning eftersom den känner av när dina kläder är torr och stängs torktumlaren av . Denna funktion också hjälper till att spara energi .

Kapacitet

adjektiv som " large "eller " kolossala " inte korrekt beskriver torkens kapacitet . Slutligen, om du väljer en fullstor tork kapacitet bör vara mer än tillräcklig för dina behov , men en bra tumregel är att torkens kapacitet bör dubbelt så stor som din tvättmaskin . Leta efter kubikfot kapacitet att jämföra torkar , mest full -size modeller från 5 till 7 kubikfot . Korrekt kapacitet tillåter dina kläder för att tumla ordentligt och torka effektivt

Lint Trap

En top- eller frontmonterad lint fällan är lättare att ta sig till än andra typer av ludd fällor . detta gör det lättare att rengöra och lättare att komma ihåg att rengöra lint fällan . Många torkar inkluderar nu en varningslampa som varnar dig när luddet fällan behöver tömmas .

Torkning Inställningar

Automatisk torkning inställningar hindra över-torkning och spara energi . Begränsad inställningar är sällan korrekta och inte varje last av kläder torkar i samma takt . Kombinerat med fuktsensor kan din tork över till en inställning som ramlar utan värme tills du är redo att ta bort kläder .

undvika onödiga Extras

Specialiserade cykler ljud viktiga , men de verkligen inte gör någonting annorlunda än standardinställningar, enligt Consumer Reports testning . Rostfritt stål baljor är viktiga i en bricka , men det är irrelevant i en torktumlare . Pekplattor har blivit populära på olika apparater , men de är ett dyrt tillägg . Dessa extrafunktioner kan tyckas imponerande eller lockande, men de ändrar inte funktionaliteten i torktumlaren .


Relaterade artiklar


hur man rengör och upprätthålla en electrolux kylskåp för bästa prestanda
problem med en KitchenAid mikrovågsugn
hur ändrar värmebatteriet i en Hotpoint torktumlare
hur man byter ett bälte på en elektrisk tork
felsökning av en riccar dammsugare
hur man installerar en GE- bälte profil torktumlare
hur man fixar en tvättmaskin korg
vanliga ugnar vs mikrovågsugnar
hur design & konstruera en sol spis
kvicksilvertermometer vs alkohol termometer