Felsökning ett kylskåp med en kompressor som inte är igång

Felsökning ett kylskåp med en kompressor som inte är igång

Om insidan av ditt kylskåp är varm och vattnet börjar droppa från frysen , kan kompressorn har slutat fungera . Placera en hand på sidopanelen för att känna efter vibrationer när man lyssnar noga . Om det inte kommer något ljud från baksidan av kylskåpet kan kompressormotorn vara defekt eller utan ström . Det första du bör göra är att kontrollera att du har makt . Om kylskåpet är släckt , ska du utföra ett antal diagnostiska åtgärder

Du behöver : .
elektriska lampor
Dammsugare.
Skurborste.
Rengöringsmedel.


1 .
Anslut en lampa i kylskåpet eluttag och slå på den . Om det inte finns någon ström , kontrollera ditt kretskort för en löst strömbrytaren . Om du fortfarande inte har makt , har en elektriker kontrollera kretsen och utföra nödvändiga reparationer.
2 .
Kontrollera temperaturinställningen . Om kylskåpet har makt , kan någon ha vänt på ratten och ställ in temperaturen för låg . Vrid ratten medsols i fem grader . Om kompressorn sparkar på vid något tillfälle har du isolerat problemet . Om inte , gå vidare till nästa steg .
3 .
Koppla ur kylskåpet och flytta den bort från väggen . Rengör kondensorn rullar monterade på baksidan av kylskåpet med en dammsugare som utrustats med en borste . Om det finns en fet hinna på rören , rengör dem med en skurborste , diskmedel och varmt vatten. Se till att inte stänka vatten på några kablar eller komponenter kylskåp . Anslut enheten igen för att se om det fungerar . Om den inte gör , gå till steg 4 .
4 .
Slå av strömmen och vänta två timmar . Kompressormotorn kan ha överhettats och orsaka en intern bimetall gå att skära makt för att förhindra skador på motorn . Om kylskåpet inte fungerar efter att ha väntat den tid som krävs , kan kompressorn vara försedd med en extern överbelastningsskydd eller kompressorn i sig är felaktig . Försök inte att koppla bort motorn , det kan vara utrustade med en start -up kondensator som lagrar en dödlig laddning av el . Ring en licensierad kylskåp tekniker för att kolla båda komponenterna .

tips och varningar


 • Försök inte att testa , justera eller utföra elektriska reparationer om du har någon erfarenhet av elsäkerhet krav och /eller inte har någon elektrisk reparation färdigheter .
 • Använd skyddsglasögon och gummihandskar när du arbetar på kylskåpet komponenter .


 • Relaterade artiklar


  felsökning omvänd osmos enheter
  felsökning av en Kenmore torktumlare 11060092990
  Sears tvättmaskin felsökning
  felsökning en MAYTAG lse1000 torktumlare
  Hur du tar en GE torktumlare isär
  hur transportera tvättmaskiner
  hur man transportera en främre belastningen bricka
  hur du tar bort rost från en Gaggenau solid elektrisk brännare
  hur korrekt storlek en backup generator
  om vedeldning skär