Hur använder jag en knivslip ?

Hur använder jag en knivslip ?

Efter en betydande användning, metall fibrer på kanten av ett knivblad böj ur läge . När detta händer , behöver du en kniv vässare att göra kniven användbar igen . I motsats till sitt namn , inte slipa skärpstålet inte kniven . Istället anpassar det den böjda fibrerna på bladet så kniven är användbar igen . Knivslipen kallas också hening stål eller ett skärpstål . Det är oftast ingår i en uppsättning köksknivar
1 .
Håll skärpstålet i vänster hand och kniven i höger hand . Placera den lägsta delen av knivbladet på toppen av skärpstål på en 25-graders vinkel .
2 .
Dra bladet nere längden på skärpstål . När du drar , flytta kniven diagonalt så att du hamnar på spetsen av skärpstålet med spetsen på kniven . Detta säkerställer att skärpstålet anpassar varje del av kanten på bladet .
3 .
Vrid kniven över till andra sidan och placera det under bryning stål . Upprepa steg 2 för att slutföra hening processen .
4 .
Finslipa dina kökskniv regelbundet . I " Mastering Knife kompetens: professionell guide till de viktigaste verktygen i ditt kök , " författare Norman Weinstein och Mark Thomas rekommenderar att du använder knivslipen på dina knivar innan nästan varje användning
.


Relaterade artiklar


Vad är några försiktighetsåtgärder när du använder elektriska apparater ?
felsökning av en Kenmore elektrisk slät översta segmentet
nackdelar med en elektrisk filt
hur man kan jämföra glödlampor och lysrör energiförbrukningen
Felsökning sol varmvattenberedare
Hur du tar hand om din vattenavhärdare system
hur man rengör varg ugnar
hur man ändrar en Electrolux Filter
vad som orsakar bränder kaffebryggaren ?
Hur man använder en pellets - brinnande ugnen