Varför skulle min central värmare blåser kall luft ?

Varför skulle min central värmare blåser kall luft ?

En central luftvärmare ger inte bara komfort och skyddar villaägare från kallt sjukdomar under vintermånaderna , men det i slutändan förbättrar deras livskvalitet . Tre typer av ugnar , den gasdrivna tvingades varmluft ugn , det oljeeldade tvingades varm luft ugnen och forcerad elektrisk ugn , producera värme , men ibland fel , orsakar att kall luft blåsa istället

Du behöver . :
skruvmejsel.

Identification

Ugnen är det centrala värmesystemet som värmer ett rum genom att blåsa varm luft . Förbunden med kanal arbete , distribuerar den värme i hela huset i uppmätta mängder baserat på storleken av rummen . Flera säkerhetsfunktioner gör det möjligt för ugnen för att producera värme och att hålla temperaturen vid behaglig nivå . Men kontrollerar dessa säkerhets ibland fel och orsaka ugnen att blåsa kall luft .

gaseldade ugn

gaseldade ugn använder gas för att producera värme och är vanligast eftersom gasen brinner rent och ugnen behov lilla maintenance. It består av en gas ventil , brännare , värmeväxlare (en apparat som gör att värmen passera genom ett medium till ett annat ) och en fläkt som cirkulerar den varma luften . Fläkten switch , en temperatur-avkänningsanordning , stänger automatiskt av fläkten på och av . Värmeväxlaren värmer upp innan fläkten är påslagen . Om kontakterna i fläktomkopplare fastnat sluten , kall luft blåser även när brännaren inte tänds . Fläkten växlar förseningar av fläkten cykeln när termostaten ( ett temperaturkänsligt anordning som används för att styra rumstemperatur ) är uppfyllt och lågan slocknar . På värme-off cykeln fortsätter fläkten att köra som värmeväxlaren kyler , vilket gör att ugnen att blåsa kall luft .

Olja som eldas Tvingad Hot Air panna

oljeeldade tvingades varmluft ugn består av en pistol typ oljebrännare , bränslepump , värmeväxlare och fläkt för att cirkulera varm luft . Det kräver mer underhåll , som olja munstycket kan bli igensatta , och oljan lagring fläkten måste fyllas när oljan är slut . En fläkt omkopplaren fläkten att skjuta i början och slutet av uppvärmning cykeln. Den kräver värme , ger energi termostaten en 24-volts relä ( en elektrisk strömbrytare ) i den primära kontrollen . Om den primära säkerheten luftkanalen är uppfyllt, kommer brännaren motor och tändtransformatorn vara spänningssatt och antända bränsle . Om fläktomkopplare kontakter sitter fast stängd kommer oljebrännaren blåser kall luft tills värmeväxlaren blir varm .

forcerad elektrisk ugn

Värme från en forcerad elektrisk ugn är producerad genom att omvandla elektrisk energi till värmeenergi . Ugnen består av ett motstånd värmeelement som kan placeras i en luftkanal eller en elektrisk ugn och en fläkt som cirkulerar den varma luften . Elektrisk värme är effektiv , men dyrare att driva jämfört med andra värmekällor . Kall luft blåser om motstånden är öppen eller om den höga gränslägesbrytare , som skyddar ugnen mot överhettning, är fast öppet . Om någon händer och termostaten kallar på kyla , kommer ugnen blåser kall luft .

Säkerhetstips

" När du felsöker ett värmesystem är säkerheten viktigast ", säger Elvet Richardson , värme, ventilation och luftkonditionering ( HVAC ) instruktör vid Tekniska Karriär Institutes ( TCI ) vid Tekniska Högskolan i New York. Elektriska stötar kan uppstå , eller läckt ut gas eller olja kan orsaka en explosion . Därför bör du inte använda en öppen låga eller gnista . Stäng alltid gastillförseln vid installation eller service en gasugn . På oljepanna , Återställ inte den primära kontrollen för många gånger. En pöl av olja kan samlas och orsaka en brand vid antändning . Starta inte en brännare ( gas eller el ) Om värmeväxlaren är sprucket. Detta kan orsaka rökgaser att blanda sig med rumsluften ger kol-kolmonoxid poisoning. Do inte bruka någon elektrisk värmare utan en fläkt . Apparaterna är konstruerade för att ha luft i hela elementet . På alla värmeenheter , iaktta alla elektriska säkerhetsföreskrifter eller ring en professionell servicetekniker .


Relaterade artiklar


konvektion vs standard temperaturer ugn
walk-in kylare kyl krav
hur man återställer en Horstmann nedsänkning digital timer
felsökning av en Kenmore tvättmaskin läcker vatten
fördelarna med en A / C värmepump
hur man byter en elektrisk tork bälte
hur man öppnar en strömvirvel tvättmaskin
hur man registrerar en Kenmore bricka
freon 12 substitut
Vad är en VVS AC enhet?