Vilka är de olika delarna av ett värmesystem som använder vätgas ?

Vilka är de olika delarna av ett värmesystem som använder vätgas ?

använder vätgas som bränsle för att leverera energi är ryggraden i väteekonomi . Eftersom vätgas är inte en hög volym , naturligt förekommande element , insamling av tillräckliga mängder väte inte är möjlig . En metod för att samla in väte är elektrolys av vatten där elen separerar väte från syre . Vätgasen sedan samlas in och lagras . Som använder vätgas i ett värmesystem , speciellt för att värma luft och vatten , kan vara komplexa , vilket kräver en rad komplexa delar .

elektrolys och lagring

Den första enheten i en väte värmesystem är väte samlare . Högspänning förs in i en dricksvatten ström som klyver väte från syre i en kontinuerlig process . Den vätgas dras in i sugsidan av en gas kompressor som lagrar det under lågt tryck. Sensorer justera spänningen går i vattnet på grundval av den volym av väte i lager . Syret sprids i atmosfären .

Combustion

komprimerad vätgas införs i en förbränningskammare där den blandas med luft på en idealisk sammansättning att stödja högsta värmevärde . En tändkälla, vanligtvis en gnista som producerar enhet , antänder blandningen vätgas . Hastigheten på komprimerad vätgas och luft bildar en eld stråle som kan användas för att värma vatten som rinner genom rör ( direkt sparken värmare ) och den omgivande luften. Detta värmesystemet kan vara mycket effektiva och utnyttjar maximalt värmevärde av väte .

luftflöde och Duct Leverans

Den luft som värms i förbränningskammaren tvingas in sugsidan av hög volym leverans fläkt . Denna fläkt är ansluten till en serie av luftkanaler som levererar uppvärmd luft till flera användare eller platser . Temperaturen i luften styrs med hjälp av en blandning av den uppvärmda luften med luft som inte är uppvärmd . Temperaturgivare fungera lameller luftkanalen att mildra blandning av varm och kall luft per önskad temperatur. Uppvärmt vatten leds över en byggnad eller pumpas in i en varmvattenberedare för andra tillämpningar.


Relaterade artiklar


hur du tar bort omröraren från en GE modell S1070 tvättmaskin
hur man målar din frys
hur man rengör ett kök medhjälpare kaffe Perk
felsökning av en riccar dammsugare
Holmes luftfuktare rengöringsinstruktioner
Felsökning av en Kenmore he3t
vedeldade kaminer i huset & farliga att andas
hur man byter en torktumlare motor
lysrörslampor vs LED-lampor
hur man passar köksmaskiner