farorna av mikrovågsugnar

farorna av mikrovågsugnar

Mikrovågsugnar är ett populärt sätt att laga mat och värma upp mat . De är bestående och nödvändig armaturer i de flesta hem , restaurang och cafeteria kök . De använder elektromagnetisk energi för att värma mat från insidan och ut . Många människor njuta av sin bekvämlighet , eftersom de är mycket snabbare än traditionell matlagning metoder och inte kräver så mycket uppmärksamhet . Under de senaste åren har dock de risker för hälsan och riskerna i mikrovågsugnar är ett växande problem för många .

Strålning Läckage

Mikrovågor kan läcka strålning , särskilt om de är skadade . Enligt den kanadensiska Centrum för hälsa och säkerhet , " exponering för mycket höga nivåer av mikrovågsstrålning kan resultera i stora mängder energi som absorberas av kroppen . Precis som med mat , är denna energi omvandlas till värme i kroppen . Känsliga organ delar , såsom ögon , testiklar och hjärna , inte kan bli av med den extra värme som kan bygga upp . " Skadliga effekter av denna typ av värme får endast ske efter långvarig exponering för mikrovågsstrålning läckage .

Cancerframkallande ämnen i mikrovågsmat

Strålning kan också läckt in mat som är mikrad och skapar cancerframkallande ämnen eller cancerframkallande ämnen , i övrigt hälsosam mat . Hälsovetenskap listade dessa resultat av en studie av ryska forskare, " Mikrovågor beredd kött tillräckligt för att säkerställa sanitära intag orsakade bildning av d-Nitrosodienthanolamines , en välkänd cancerframkallande. Mikrovågor mjölk och spannmål konverterade några av sina aminosyror till cancerframkallande ämnen. Upptining frysta frukter konverterade sina glukosid och galactoside fraktioner i cancerframkallande ämnen . Extremt kort exponering av råa , kokta eller frysta grönsaker konverterade sina växtalkaloiderna till cancerframkallande ämnen. Cancerframkallande fria radikaler bildades i mikrade växter, särskilt rotfrukter . "

Mikrovågsugnar och pacemaker

Mikrovågsugnar kan störa pacemaker . Den kanadensiska Centrum för hälsa och säkerhet , förklarar: " Eftersom pacemakers är elektroniska enheter , störningar från andra elektriska källor kan orsaka pacemakern för att fel och därigenom sända felaktiga uppgifter till hjärtat musklerna . " Korrekt underhållna mikrovågor kommer sannolikt inte störa en väl fungerande pacemaker , dock .


Relaterade artiklar


hur man rengör en frys avlopp
hur man transportera en främre belastningen bricka
felsökning av en GE mikrovågsugn
hur man reparera en Dyson
hur man rensar en torktumlare vent
hur man beräknar generator nuvarande
hur man installerar ett bälte för en MAYTAG lde4914ace torktumlare
hur du installerar en 240 - volts elektrisk vattenvärmare
hur man byter en takfläkt kondensator
matta schampo riktningar