gas tankless vs elektriska tankless varmvattenberedare

gas tankless vs elektriska tankless varmvattenberedare

Tankless varmvattenberedare är en modern utveckling . De kallas också " momentan "eller " on-demand " varmvattenberedare. De värmer bara vatten när det behövs . Äldre tank varmvattenberedare skulle använda energi hela dagen , hålla vattnet i tanken på ett förutbestämt temperatur , klar för användning. Precis som tanken modeller , men kan du få tankless varmvattenberedare i gas eller el modeller och de har sina olikheter

lokala skillnader

Det första man måste förstå när man beslutar mellan en elektrisk och en gas tankless varmvattenberedare är att beslutet kommer att påverkas, dels genom det geografiska läget . Vissa områden har inte gas service , så el skulle vara det enda valet . Bränslekostnaderna är en annan fråga . Medan gas är billigare i de flesta orter finns det delar av världen där elen är billigare . Det är en faktor som kan förändras i tid också .

Installation

Installation bör övervägas i ekvationen att utvärdera gas kontraelektriska tankless varmvattenberedare . Det finns stora skillnader mellan de två . Elektriska värmare är betydligt enklare att installera . Även om du byter ut en gas värmeelement tank vatten , kan det ändå vara en engagerad process . Ofta befintliga gas linjer och ventilationssystemet inte fungerar . Det innebär att om du installerar det själv det kan vara utmanande och installation kan vara dyrare om du hyr att ha det gjort .

Inköpspris

Ett annat område där skillnaden mellan elektriska tankless varmvattenberedare och modeller gas ganska uppenbart är inköpspriset . Det finns skillnader från en modell till en annan , men totalt sett om man mäter jämförbara enheter bredvid varandra den elektriska värmare kommer att vara billigare . Du hittar förmodligen en elektrisk värmare för $ 500 till $ 700, men en gas modell kommer troligen köra $ 1. 000 eller mer .

Underhåll

Elektriska modeller är de klara vinnarna . Allmänt, att det enda som behöver göras med dem är att rengöra inlopp skärmen då och då . Gas tankless varmvattenberedare , å andra sidan kräver årliga inspektioner . Den elektriska modellerna är mycket enklare , så om reparation krävs det billigare än att reparera eller felsökning på mer komplexa gasvärmare .

Effektivitet

Båda typerna av tankless varmvattenberedare är betydligt mer energieffektiva än deras motsvarigheter tankas . Men gas tankless värmare topp i närheten av 80 till 85 procent effektivitet . Däremot elektriska tankless varmvattenberedare komma nära 100 procent verkningsgrad , landar i den övre 90-talet . Naturligtvis är gas oftast billigare än el , så det är en trade- off . Den ekvationen är öppen för förändringar , men eftersom energipriserna kan fluktuera under löptiden för värmaren .


Relaterade artiklar


hur till förbifartsleden en Kenmore lock switch
hur man demonterar en Dyson djur
hur du monterar en pollenex handhållen dusch
hemgjord solfångare värme
hur man rengör rullar på en GE modell gss25jfmc kylskåp
hur man rengör en Smeg ugn
hur man halstra i en elektrisk spis
hur man rengör en vedeldad skorsten
delar av lysrör
aluminium kontra stål vattenflaska