hemgjord solfångare värme

hemgjord solfångare värme

Att bygga en anordning som värmer vatten med hjälp av solens egen kraft kan göras med objekt hittades på en lokal maskin-eller dollar store och kan ställas upp på mindre än en dag . Den mest prisvärda typer av sol varmvattenberedare är passiva modeller som inte använder eller kräver elektrisk eller pumpning komponenter av något slag .

Beroende på geografiskt läge, kan du modell denna sol mönster varmvattenberedare för att värma flera liter vatten varje dag för att användas vid bad eller tvätt och hjälper dig att minska din personliga påverkan på miljön och spara pengar på din månatliga vattenräkning .
1 .
Placera 10-liters hink på en nivå arbetsyta . Häng svart damm liner över mitten av hinken. Tryck ner i botten av hinken tills den inre formen av hinken bildas och låta överskottet uppgår till hänga över utsidan av skopan .
2 .
Vik ut blanka reflekterande vindrutan täck med silver sidan mot dig. Vira reflex på baksidan av skopan och fäst det på sidorna av skopan med två stora bindemedel klipp . Sätt på dig solglasögonen och sätta skopan på en plan yta med reflekterande vindruta täcka mot solen.
3 .
Fyll hinken u00BD till u00BE av vägen full . Klipp ut en bit laminering plast stor nog att täcka hela hinken och linda plast över locket på hinken , säkra den med en stor gummi band runt skopans överkant . Vattnet ska vara varmt i cirka fyra timmar .

tips och varningar


 • att maximera mängden av exponering för sol , justera riktningen på skopan för att möta och hållet med solen varje timme . Alternativt , om du inte kan övervaka skopan hela dagen , punkt skopan med reflektorn mot solen men mer mot mitten av där stigen av solen kommer att vara under dagen . Vattnet ska fortfarande vara varm som kväll set . Du kan ändra denna design med hjälp av en stor soptunna eller en 55-liters metall eller mat-grade plast trumman för att öka den mängd vatten du värmer .
 • Fyll endast skopan kapacitet om du kan säkert flytta hinken själv utan att orsaka skada . Titta aldrig in i centrum av en solfångare utan att bära solglasögon för att undvika eventuella skador på din vision . Om du är orolig vattnet kan vara nära den punkt för skållning , testa det först med en termometer . Enligt US Consumer Product Safety Commission , två andra exponering för 150-gradigt vatten kan ådra sig tredje gradens brännskador hos vuxna .


 • Relaterade artiklar


  Felsökning jägare takfläkt fjärrkontroller
  hur man installerar en enhet luftkonditioneringen
  Felsökning en GE- kaffekokare
  hur man öppnar toppen av en Kenmore 70-serien
  fördelarna med en låda diskmaskin
  Hur man handlar för vitvaror
  hur man byter en Dyson dc07 visp bar
  hur reparera en bricka timer
  Felsökning hett problem varmvattenberedare
  hur du ändrar bältet på en Dirt Devil fjäder Lite