hur man byter en Frigidaire diskmaskin spärr

hur man byter en Frigidaire diskmaskin spärr

En diskmaskin dörrlås har två funktioner . Först stänger den dörren ordentligt så att det inte läcker runt dörren packning . För det andra , avslutar den elektriska kretsen när den är stängd så att diskmaskinen kontrollerna kommer att fungera . Byta en Frigidaire diskmaskin spärren är lite mindre komplicerat än de flesta andra märken . Det kräver att ta bort den yttre dörrpanelen , dock . Ersättning spärrarna finns på de flesta anläggningar apparaten reparation

Du behöver : .
kryssmejsel
Torx förare .
Nål-tång .
Ersättning dörrlås .


1 .
Gå till din hem brytare och slå av strömbrytaren till Frigidaire diskmaskinen .
2 .

Öppna luckan till diskmaskinen . Leta upp och lossa de två skruvarna som den nedre delen av manöverbordet med en Phillips- skruvmejsel . Skruvarna är på nedre kanten av manöverbordet .
3 .
bort de två skruvarna längst ned på den inre porten som håller fast ytterdörren panelen med en Torx förare . Stäng luckan och ta tag i sidan av ytterdörren med fingrarna . Dra ytterdörren panelen ner för att frigöra den övre klipp . Dra ytterdörren panelen borta från diskmaskinen .
4 .
Koppla de två kablarna som leder till spärren församlingen. Ta tag i tråden i ändarna med ett par nål-tång för att dra dem utanför spärren församling terminaler . Ta bort de två skruvarna som hake med Phillips-skruvmejsel . Dra spärren församling borta från diskmaskinen .
5 .
Lokalisera de två locator stiften på baksidan av den nya spärren församling . Stiften ser ut som två små plast Män . Line stiften med de två hålen på utsidan av den inre dörren . Detta rader upp spärren och säkra hålen för skruvarna . Säkra spärren till innerdörren panel med fästskruvarna .
6 .
Tryck ändarna av de två kablarna över spärren församling terminaler tills de låses på plats . Skjut ytterdörren panelen i spåret på yttre kanten av inre dörrpanelen . Tryck upp till de övre flikarna på plats.
7 .
Öppna luckan och säkra den yttre dörrpanelen med fästskruvarna genom de inre dörrpanelen . Dra åt de två skruvarna som håller nedre delen av manöverbordet.
8 .
Stäng luckan , och slå på strömbrytaren till diskmaskinen .


Relaterade artiklar


smarta kök idéer
nackdelar av brännare gasspis
om porcelin toalett skålar
vad är luften i en varmluftsugn för ?
hur man demonterar en mag - ljus
One Touch konservöppnare felsökning
tips om att köpa en vattenavhärdare
nackdelar med en bergvärmepump
Orsaker till en igensatt diskbänk
fotogen värmare delar