hur reparera ett värmeelement

hur reparera ett värmeelement

Reparera elementet i en varmvattenberedare är ett arbete som kan göras i ungefär en halvtimme . Värmeelementet är avsedd att vara en utbytbar del , kräva att den ändras rutinmässigt för att hålla beredaren fungerar korrekt . Elementet inte bara värmer upp vattnet som den fyller i tanken , men även lockar frätande partiklarna inuti varmvattenberedaren så tanken räcker längre . Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att reparera ett värmeelement är för dig att bara ersätta den del

Du behöver : .
trädgårdsslang.
Skruvmejsel.
Element nyckel.
Nya värmeelement .


1 .
Stäng av strömbrytaren stänger för vattenvärmaren vid brytaren rutan innan du försöker reparera värmeelementet . Stäng kallt vatten avstängningsventilen på toppen av varmvattenberedare för att stoppa vattnet från att rinna in i tanken .
2 .
fast en trädgårdsslang till vattenkranen på botten av varmvattenberedaren , som sträcker sig den andra änden ut till en plats som är säkert att tömma ut vattnet från tanken . Öppna en vattenkran inne i huset för att göra det lättare för varmvattenberedaren till avlopp.
3 .
Öppna vattenkranen i botten av beredaren , så tanken rinna helt torr . Stäng vattenkranen när tanken är tömd , samt stänga av vattenkranen inne i huset .
4 .
Ta luckan vid sidan av varmvattenberedaren , ta bort skruvarna med en skruvmejsel . Dra isoleringen tillbaka för att avslöja slutet locket på värmeelementet .
5 .
Flytta plastskyddet från värmeelementet ändlocket att lokalisera elledningar bifogas den gemensamma jordbrukspolitiken. Lossa elledningar från gaveln , med hjälp av en skruvmejsel för att lossa skruvarna och dra ledningarna bort från den gemensamma jordbrukspolitiken.
6 .
Lossa elementet med inslag skiftnyckel , vrida element tills du kan ta bort den från varmvattenberedaren för hand . Installera en ny värmeelement på varmvattenberedaren , skruva elementet i med ett element skiftnyckel tills delen är säker .
7 .
Anslut den elektriska ledningarna till värmeelementet , säkra ledningarna att skruvarna med en skruvmejsel. Placera plastskyddet över toppen av värmeelementet gaveln .
8 .
isoleringen låg över toppen av värmeelementet gaveln . Fäst luckan på sidan av vattenvärmaren med skruvar .
9 .
Ta bort trädgårdsslangen från vattenkranen i botten av beredaren , sätta slangen bort . Öppna kallvattenventil på toppen av vattenvärmaren att låta tanken att fylla med vatten .
10 .
Vrid strömbrytaren på för vattenvärmaren vid brytaren rutan .

tips och varningar


 • Försök aldrig att reparera värmeelement i en varmvattenberedare när strömmen är på vid brytaren rutan .


 • Relaterade artiklar


  Frigidaire bricka monteringsanvisning
  hur man tömma en KitchenAid diskmaskin
  Vad är livet expectacy av en elpatron ?
  jämförelse av mikrovågor och Ugnar konvektion
  felsökning av en Kenmore elit oas 2705 tvättmaskin
  Vad är en digital varmluftsugn ?
  hur man byter en Kenmore vattenfilter
  hur man byter remmen på en Bissell 7.901 proheat
  hur man identifierar oljelampor
  hur man byter dörrlåset på en MAYTAG diskmaskin