Vilka är farorna med att köra en gas spis ?

Vilka är farorna med att köra en gas spis ?

En gas spis körs antingen på propan eller naturgas . Det finns många typer av gas spisar , som kan komma i olika storlekar och installeras i hela hemmet . Det finns dock en fara med alla gasapparat , eldstäder innehålla . Den kontinuerliga värme från gaskaminer också kan vara en fara .

Kolmonoxid

När gasen brinner i öppna spisen för att skapa värme , producerar kolmonoxid, osynlig och luktfri gas som kan förgifta och döda människor i oventilerade utrymmen . De flesta gaskaminer är utformade med fail- kassaskåp som stänger av gasen om kolmonoxid läcker in i rummet och börjar sänka syrehalten , men dessa misslyckas-kassaskåp inte alltid fungerar . Kolmonoxid dödsfall förekommer fortfarande på grund av felaktigt gaskaminer .

Explosion

Explosions är ovanliga i gasapparater , men de är alltid en möjlighet . Om en gaskaminer inte antänds eller stängs ordentligt , kan dess hölje ( tätat för att förhindra kolmonoxid ) fyll på med gas och oväntat antänds skapar en explosion .

Glasdörrar

gaskaminer har glasdörrar så att personer som använder den öppna spisen kan se in och se lågorna . Även om inte lika stora eller färgglada och träbaserade lågor kan gaslåga fortfarande lägga stämning till ett rum , och många gaskaminer innehålla falska stockar och arrangemang för att få dem att verka mer levande . Men glasdörrarna absorberar värmen från elden snabbt och lätt växa varmt . Denna varma glaset kan bränna händer och fingrar och är särskilt farligt för nyfikna barn .

Fires

Mest gaskaminer är byggda enligt riktlinjer och specifikationer som hindrar dem från att överföra värme till andra områden. Men om en gas spis flyttas , eller om dess omgivningar ändras kan den öppna spisen skapar en brinnande fara . Om eldstaden inte är omgiven av sten, tegel, eller betong , bör det åtminstone flera inches bort från väggar och matta för att minska risken för sådana bränder .


Relaterade artiklar


hur man rengör en roterande torktumlare vent
hur man byter en Kirby dammsugare bälte
hur du installerar framsidan av en diskmaskin
hur du ansluter en sump pump
hur man eliminerar svavelväte
hur man byter bubbelpool delar torktumlare uppvärmning
hur reparera den strålande elementet i en Frigidaire spis
hur man kan stoppa en MAYTAG tvättmaskin från vibrerande
hur du ansluter röda och vita kablarna i gamla spis ledningar
tillförlitlig ånga ånga rengöringsmedel