farorna med ventless gaskaminer

farorna med ventless gaskaminer

Jämfört med traditionella eldstäder är ventless gas modeller anses vara bland det enklaste att använda och underhålla . Även för denna apparat , användarvänlighet är inte ogiltig av risker . Frågor fortsätta att kretsa kring luftflöde . År 1980 var alla ventless gaskaminer skall vara utrustade med en syrebrist sensor (ODS ) . American National Standards Institute listor också standarder gasapparat i sin ANSI Z21 . 11,2 dokumentation .

Kolmonoxid

I mars 1996 var ventless gaskaminer förbjudna i åtta amerikanska delstater på grund av riskerna med CO-förgiftning och exponering . Men i brist på bindande bevis , ventless gasapparater finns fortfarande i de flesta stater . Många tillverkare betona att om storleken på apparaten var ordentligt ut för ytor i rummet , skulle CO inte vara så mycket av en fara .

Flame avstängning och Avbrott Pilot i högt belägna Homes

På grund av tunnare luften på högre höjd , finns hem 4. 500 meter över havet anses inte bra matcher för ventless eldstäder . Luften brukar vara tunnare , och de flesta av de tillgängliga syre utnyttjas av personer i rummet . Flame avstängning kan ske när lågorna inte möter tillräckligt med luft konsekvent att stanna antändas .Flame avstängning kan lösas i vissa situationer helt enkelt genom att stänga av en annan apparat syreförbrukning till exempel en kamin . Även matlagning , varm värme ångor lägga till en sänkning av syre . Öppna ett fönster kommer också att skapa mer luft inne i rummet där ventless gasspis ligger .

luftkvalitet lider med avsaknad av adekvat ventilation

Hem med otillräcklig ventilation är inte bra matchningar för ventless gaskaminer , såvida inte anpassningar görs för att öka mängden luft som går till och från rummet . Tecken på dålig luft cirkulation varaktig fuktighet efter att ha använt Bathroom Dusch, kol och kondens på fönster och väggar , och illaluktande mögel . Ljus och rökning kan lägga till det kol som kan samla på insidan strukturer .Efter en provning har utförts , om låga ventilation bestäms bör justeringar göras för att förbättra luftflödet före en gas värmare enhet är installerad .


Relaterade artiklar


hur du tar bort baksidan av en Kenmore serie 90 torktumlare
att byta en glödlampa i bubbelpoolen spis
Felsökning av en bubbelpool ismaskinen
i intervallet mikrovågsugn krav
hur man sparar på en gas varmvattenberedare
felsökning av en Sears Kenmore diskmaskin
hur du köper en ny varmvattenberedare
felsökning av en KitchenAid 5 qt mixer
hur man fixar en sqeaky torktumlare
felsökning av en GE modell whdsr209 tvättmaskin