felsökning av en Frigidaire es340 gasspis

felsökning av en Frigidaire es340 gasspis

Liksom de flesta gasspis , driver Frigidaire ES340 utan problem för det mesta . Från tid till annan , dock kan det uppstå tekniska problem . Huruvida Frigidaire gasantändning inte skapar en gnista , eller ugnen inte tänds , kan du kanske vill göra en felsökning Frigidaire gasspis innan du ringer upp en servicetekniker . Om du är det minsta SLUG av att arbeta på din gasspis , så gör kräver professionell hjälp
1

Kontrollera att rätt gas är inställd för din Frigidaire ES340 . Om du använder flytande propangas du behöver köpa en separat kit gas konvertering och har en certifierad tekniker installera det på din Frigidaire gasspis för att det att ha bränsle .
2 .
Plug i intervallet elektriska sladden till ett eluttag . Även om det är en gasspis måste Frigidaire ES340 har el för att köra Frigidaire systemet gasantändning , samt elektronisk styrning . Kontrollera att eluttaget .
3 .
trycka och vrida på brännaren rattar ordentligt för att få Frigidaire gasantändning till gnista . Om rattarna är något läge OFF , fungerar antändningsanordningen inte .
4 .
Rengör brännarna om de inte ljus hela vägen runt . Sätt i en tunn tråd i varje hål för att rensa ut dem . Torka upp spill innan det torrt eller laga mat på brännaren för att förhindra att detta händer.
5 .
Skrapa upp utspilld mat från det intervall toppen gas tändare switch . Detta kan påverka dess funktion . Höj intervallet s spishällen att få till det . Använd lätt tryck så att du inte skadar tändaren . Om du inte kan rengöra den nog att få en gnista till eld , hyra en tekniker för att ersätta den .
6 .
Kör brännaren på hög i ett par sekunder om lågan orange . Det är inget fel med utbudet , det signalerar en förorening i den gas som brinner av. Den normala lågan färg bör vara blått .
7 .
Kontrollera dörrens packning se till att den inte tillåter värme fly från ugnen . Ha en servicetekniker byta ut den vid första tecken på slitage eftersom det kan orsaka mat att laga felaktigt .
8 .
Nivåjustera gasspis om maten tillagas ojämnt i ugnen . Kontrollera också att gasen munstycken är rena . Om inte , peta på en tunn tråd i dem för att rensa ut dem .
9 .
Stäng av alla brännare och ugnen om du luktar gas . Om du fortfarande känner lukten av gas efter att stänga av hela området ner , evakuera alla från huset och ringa gasbolaget omedelbart .


Relaterade artiklar


hur man byter remmen på en dammsugare vindtunnel Mach 6,1 vakuum
hur man fixar en dörr läcka på en Kenmore diskmaskin
hur man byter ett filter i en Holmes luftfuktare 3500
ved egenskaper
Hur ska man jämföra fönster AC enheter
hur man använder en avyttring hem sopor
konvektion kontra IR- ugnar
hur man byter ett värmeelement i ett GE torktumlare
nackdelar med en elektrisk filt
hur du tar bort sopor från ett handfat