hur du ansluter en ismaskin i kylskåp

hur du ansluter en ismaskin i kylskåp

Anslutning av ismaskinen i ett nytt kylskåp är ett av de projekt som kan verka skrämmande till hemmet snickaren , men för dyrt för att motivera hyra en rörmokare . Det finns i huvudsak två delar till detta projekt : Anslutning av isen linje maker leverera till huset vattenförsörjning och ansluta den andra änden av linjen till kylskåpet . Den första delen är svåraste , men med lättillgängliga vattenledningar , lite forskning och en resa till din favorit hem förbättring butik , bör du kunna slutföra det utan problem .

Du behöver:
Måttband
. Skiftnyckel.
Platt skruvmejsel.
Stjärnskruvmejsel.
Drill .
1/4-tums borr.
Kopparrör.
Rörklämma.
Komprimering nötter .
Ändhylsor ( ärmar ) .
Avstängningsventil.
Små klämma och skruva .

Ansluta till House Water Supply


1 .
Dra ur kylskåpet , sedan stänga av vattentillförseln till huset . Leta reda på vattenröret närmast kylskåpet . Detta kan vara under diskbänken , eller du kan behöva gå in i källaren .
2 .
Mät avståndet från vattenröret på baksidan av kylskåpet med ett måttband och lägg sedan till 7 meter . Den extra möjliggör att flytta apparaten ur för rengöring . Du behöver så lång 1/4-tums koppar.
3 .
Kör en blandare tillräckligt länge för att rensa vattnet från rören , borra sedan ett 1/4-tums hål i din valda röret med din borr . Fäst avstängningsventil på röret med en rörklämma och se till att uttaget är säkert i det borrade hålet . Dra åt jämnt och noggrant för att skapa en tät försegling .
4 .
Skjut hylsan i kopparrör och kompressionsmuttern över den . Sätt i änden av slangen till avstängningsventil utlopp , använd sedan skiftnyckel för att dra åt kompressionsmuttern .
5 .
Spola slangen genom att placera den bortre änden av linjen i en diskhon eller hink , sedan vrida på de viktigaste vattenförsörjning . Stäng av avstängningsventilen för kopparledningen när vattnet är klart .

Anslutning till kylskåpet Ice Maker


1 .
Skruva loss plastlocket från ventilen vid baksidan av kylskåpet . Detta är oftast i det nedre högra hörnet bakom den bakre panelen . Skjut annan kompression muttern och hylsan på koppar matarledningen , placera sedan den linje i kylskåpet ventilen . Dra åt muttern , sedan försiktigt dra åt med skiftnyckel .
2 .
Fäst kopparledning till den bakre panelen med en liten klämma och skruv för att hålla den på plats , sedan rullar det överskjutande linje på baksidan av kylskåpet .
3 .
Sätt på vattentillförseln vid avstängningsventilen och kontrollera tätheten . Sätt i kylskåpet , och slå sedan på ismaskinen .

tips och varningar


 • Det kan ta upp till 24 timmar innan ismaskinen börjar producera is .
 • Vatten linje kit med alla nödvändiga ingrediensen finns tillgänglig på byggvaruhus .
 • ändar av ditt kopparrör måste skäras rakt och jämnt .
 • flesta kylskåp tillverkare varna för att använda 1/4-tums plast linje för vattenförsörjning linje . Koppar rekommenderas , allt annat kan göra garantin ogiltig
 • flesta kylskåp tillverkare också varna för att använda en "self-piercing " sadel ventil för att komma till vattenledningen . .


 • Relaterade artiklar


  Holmes luftfuktare rengöringsinstruktioner
  hur man installerar kåpor ö rad
  felsökning av en Jenn -Air naturgas ugn
  hur till förbifartsleden den termiska säkringen i en Kenmore torkmaskin
  hur transporter kylanläggningar
  bubbelpool rf395pxvw ugn rengöringsinstruktioner
  kaminen installation förordningar
  fördelarna med solenergi
  hur du hittar modellnumret på en GE- spishäll
  hur man installerar Hampton fans vik tak med belysning