hur man byter ett värmeelement i ett Frigidaire torktumlare

hur man byter ett värmeelement i ett Frigidaire torktumlare

Byta värmeelement på en Frigidaire torken är ett jobb som kan fyllas i ungefär en timme . Frigidaire torktumlaren värmeelementet på insidan av den bakre panelen bakom trumman och är utformad för att ge den värme som används för att torka kläder . Frigidaire torktumlaren värmeelementet ligger i en rund metall bur och kan ersättas som en enhet . Du kan ändra värmeelementet själv , vilket sparar tid och pengar

Du behöver : .
spatel
Skruvmejsel.


1 .
Drag ut nätkabeln av Frigidaire torktumlaren från elnätet innan du byta värmeelementet . Placera en spackel mellan torken toppen och skåpet nära fronten , lyfta upp kniven för att lossa den övre från plastclips i höljet.
2 .
Vänd på locket tillbaka mot väggen så det vilar på den bakre gångjärn . Leta reda på skruvarna på insidan av frontpanelen nära toppen , lossa skruvarna med en skruvmejsel .
3 .
Lyft frontpanelen utanför metallclipsen vid foten av skåpet på framsidan . Koppla ur dörrkontakt kontakten från baksidan av frontpanelen för hand , ställa panelen ur vägen .
4 .
Flytta kugghjulet armen framåt för att lindra spänningen på bandet . Ta bältet stänga av motorn och rullställ arm remskivor samt från runt trumman , placera bältet åt sidan .
5 .
Lyft trumman ut ur skåpet , plockar upp från botten på baksidan av trumman och ställer in det ur vägen . Leta reda på elementet på baksidan av torken på insidan .
6 .
Lossa elledningarna kontakten från värmeelement , dra i kontakten stängas av manuellt. Koppla ur värmeelementet och bur från baksidan , lossa skruvarna med en skruvmejsel och sätta elementet åt sidan .
7 .
Placera det nya värmeelementet och buren på insidan av baksidan , säkra den med skruvar . Anslut elledningarna kontakten till värmeelementet för hand .
8 .
Sätt trumman tillbaka in i skåpet , fästa ratten på baksidan av trumman på insidan av baksidan panelen . Placera bältet runt trumman , looping den över kugghjulet armen och runt motorn remskiva .
9 .
Flytta kugghjulet armen tillbaka i position för att lägga till spänning på bältet . Anslut dörrkontakt kontakt i baksidan av frontpanelen för hand .
10 .
Skjut frontpanelen över metallclipsen vid foten av skåpet i främre , säkerställande toppen med skruv. Vänd på locket över torkskåp , trycka ned för att säkra upp till plastclips i höljet.

tips och varningar


 • alltid dra ur sladden av Frigidaire torktumlaren från eluttaget innan du försöker ändra värmeelementet .


 • Relaterade artiklar


  hur du lagrar tvättmaskiner utomhus
  hur man väljer rätt storlek för takfläktar
  hur man demonterar en GE torktumlare
  hur man ordnar eldstad loggar för en gas spis
  hur man byter en bubbelpool element torktumlare värmare
  bygga en grill från en tunna
  fördelarna av luftkonditioneringsapparater
  hur man fixar ett läckande avloppsrör på en varmvattenberedare
  hur man byter GE kylskåp tätningar
  General Electric kylskåp ismaskinen felsökning