specs på luftkonditioneringsanläggningar

specs på luftkonditioneringsanläggningar

Du behöver:
Skruvmejsel
. Insexnyckel .

Lägga en luftkonditionering till ditt hem eller företag kan göra det till en mer bekväm plats att spendera tid vid varm väderlek månader . Luftkonditioneringar bort fukt och kyla luften samtidigt filtrering damm, rök och annat skräp . Fönster monterade luftkonditioneringsapparater är oftast tillräckligt kraftfulla för att kyla ett enda rum , men större centrala luft enheter kan kyla ett helt hem eller byggnad .

kyleffekt

En av de viktigaste specifikationer för luftkonditioneringen är dess kyla makt . Luftkonditionering tillverkare mäta denna på två olika sätt . Den första åtgärden i kyleffekt är BTU eller British Thermal Units . En BTU är ett mått på energi , och luftkonditioneringsanläggningar med en högre BTU betyg kan kyla mer luft snabbare . Det BTU betyg på en luftkonditioneringen är faktiskt dess BTU produktion under loppet av en timme .Den andra spec för kyleffekten av en luftkonditioneringen är rummets storlek . Mätt i kvadratmeter, visar denna statistik för hur stor yta enheten kan svalka under en längre tid .

Effektivitet

Luftkonditioneringsaggregat är ökända för att konsumera stora mängder el , köra upp räkningar och sätta extra belastning på elnätet under hög last som varma sommardagar . Att välja en energieffektiv luftkonditionering är lätt . Luftkonditioneringar har en siare rating , vilket står för säsong energieffektivitet betyg . SEER mått använda en skala som sträcker sig från 16 ( den mest energieffektiva ) till 10 ( de största energibolagen användare) .luftkonditioneringsanläggningar med lägre SEER betyg är ofta billigare initialt och får inte berättiga till avdrag eller skattelättnader som bara gäller energieffektiva apparater . Dessutom stannar inte SEER skalan inte vid 10 , men modeller med lägre rating är inte längre i produktion .

Fan info

En luftkonditioneringen interna fläkt blåser kall luft in i rummet . I vissa fall kommer fläkten gå av sig själv för att cirkulera luft , även utan luftkonditioneringen utför kylfunktion . Fläktarna går på flera hastigheter och en luftkonditionering med mer fläkt inställningar är i allmänhet lättare att kontrollera med mer precision.

Controls

De flesta luftkonditioneringar har någon typ av timer för automatisk avstängning . Några modeller har en digital timer med en fullt programmerbar LED-display . Andra helt enkelt stängas av efter en viss tid , eller när termostaten indikerar att temperaturen i rummet har nått en viss punkt . Luftkonditioneringsanläggningar med mer avancerade kontroller kan bidra till att spara energi genom att stänga av när den inte behövs .


Relaterade artiklar


hur man kan bli av en gjutjärn diskbänk
elektriska spisar fördelar
felsökning av en Kenmore tvättmaskin serien 70 som inte kommer att dränera
Sussman järn rengöring riktningar
kylskåp liner reparation
Varför är luftrening viktigt ?
hur man ändrar varmt element varmvattenberedare
Kenmore drop -in ugn självrengörande instruktioner
hur man byter ett batteri i en Braun 5416
felsökning av en Sears varmvattenberedare