Hur felsöker jag en spa läckande & munstycken inte fungerar ?

Hur felsöker jag en spa läckande & munstycken inte fungerar ?

Läckage och problem med jetstrålar är några av de vanligaste problem som spa ägare . Även om det kan vara frestande att kalla en reparatör som hjälper dig att diagnostisera dessa problem kan vissa problem med jets och läckor ska diagnostiseras och repareras hemma utan att spendera pengar på professionella tjänster. Om hem felsökning inte lyckas är det viktigt att en professionell så att din spa ordentligt kan repareras

Du behöver : .
Grease penna
Spa läcka GRUNDPOLISH .
Wrench .

Felsökning Läckor


1 .
Fyll spa till sin vanliga nivå för att diagnostisera läckan . Märk nivån med ett fett penna eller krita . Låt spa pågå i 24 timmar. Markera den nya vattennivån att avgöra hur allvarlig läckan. Fyll spa och låt den vara 24 timmar . Anteckna hur mycket vattennivån har minskat . Om båda testerna gav samma mängd vatten förlust , är detta ett fartyg läcka . Om enheten förlorat mer vatten när du kör , är detta ett tryck läcka orsakade av maskiner .
2 .
Töm spa . Seal små sprickor på undersidan av fartyget med spa läcka sealer . Använd produkten noggrant enligt anvisningarna.
3 .
Stäng av spa och dra ut nätsladden. Titta på utrustning området under spa för att se var läckan kommer ifrån . Byt pumpens tätning om läckan uppstår under pumpen .
4 .
Dra åt facket beslag på spa pumpen och värmaren med en skiftnyckel . Lossa pumpens monteringsbultarna , flytta rördelar till anpassning och dra åt fackföreningarna och Pumpmonteringen bultar med en skiftnyckel eller för hand .
5 .
Kontrollera värmaren och tryckvakt . Om du märker läckor i dessa områden , ersätta spruckna eller på annat sätt defekta delar som behövs .
6 .
Reparera eller byt ut ventilerna om det behövs . Kontrollera ventilerna själva för sprickor och andra skador. Undersök packningen mellan ventiler för läckage . Byt ut packningen om det behövs .
7 .
Inspektera rör, anslutningar och jets . Byt ut eller reparera eventuella skadade eller läckande element .
8 .
Seal mindre läckor till rör och anslutningar med spa läcka sealer . Ersätt defekta komponenter för att reparera läckan mer effektivt .

Felsökning Jets


1 .
Rikta jetplan om vattenflödet minskar . Kontrollera jetplan för hinder och se till att de är vända framåt. Justera jetplan och tydliga hinder som behövs .
2 .
Ta bort filterpatronen . Rengör eller byt filtret om jet flöde förbättrar utan filterpatronen på plats . Trycket tvätta patronen med en trädgårdsslang hållas på en 45-graders vinkel . Blötlägg patronen i en kommersiell filter renare för att avlägsna överflödigt skräp . Byt filterpatroner som är mer än ett år gamla .
3 .
Tillsätt vatten i spa . Se till att vattnet täcker Jets .
4 .
Bryt strömmen . Ta bort sug slutet av pumpens rör . Ta bort eventuellt skräp skymmer pumpens impeller . Byt ut hjulet om den är skadad . Vrid pumphjulet axel med fingrarna eller tång . Om det snurrar , börjar kondensatorn kan vara trasig och behöver bytas ut .


Relaterade artiklar


felsökning av en Kenmore tvättmaskin läcker vatten
hur man ansluter en maker kylskåp is
hur man rengör en rostfri elektrisk potten kaffebryggaren kaffe
Hur fungerar en elektrisk stekpanna arbete ?
Tips för avfrostning en frys
felsökning av en kraftig konvektion mikrovågsugn
konvektion kontra traditionell ugn
hur du ansluter en koppar vatten linje för ett kylskåp
hur man använder ett renare dammsugare ånga f5875
Kostnaden för att installera central värme och luft