effektbehovet för värmepump

effektbehovet för värmepump

En värmepump arbetar med att kontrollera luften i byggnader . Det använder köldmedium och en hängiven system för att antingen värma eller kyla inneluften . Till skillnad från en luftkonditionering, värmepumpar har förmåga att lägga till sin egen värme till luften , och enkelt växla mellan värme och kyla med hjälp av samma system . Det finns flera olika typer av värmepumpar , men makten krav skiljer sig i huvudsak baseras på storleken på pumpen och hur ofta det körs . För de flesta villaägare är en sex månader eldningssäsongen gemensamma och kräver mest effekt för värmepumpen .

Strömförbrukning

Arbetsström är ett mått på hur mycket kontinuerlig ström värmepumpen behöver använda . Driftström är inte en konstant : när värmepumpar startar , de använder en stor mängd energi för att ändra lufttemperaturer så snabbt som möjligt och sedan cykla ner till en lägre strömförbrukning. Driftström på fem kilowatt modell varierar mellan 540 watt och 2. 000 watt , medan en sju kilowatt modell varierar mellan 1. 000 och 2. 500 watt . Detta innebär att en gemensam fem kilowatt modell med användning ungefär två kilowatt en timme för den första timmen eller så det är på , en halv kilowatt efteråt så länge pumpen kvar på .

små värmepumparna

Värmepumpar skiljer sig i storlek beroende på storleken på det utrymme de är avsedda att värma och kyla . Små värmepumpar är konstruerade för att kontrollera temperaturer i områden mellan 800 och 1. 100 kvadratmeter , tillräckligt för mindre bostäder som lägenheter och radhus . Dessa värmepumpar tenderar att använda 1. 000 kilowatt per månad i genomsnitt under en sex månaders eldningssäsongen , något mer för kallare klimat . Detta leder till kostnader på cirka 80 dollar per månad .

Större Värmepumpar

stora värmepumpar används för kontorsbyggnader och större hem där de kan värma upp till 3000 kvadratmeter . Dessa värmepumpar förbrukar betydligt mer makt , mellan 1. 400 och 1. 900 kilowatt för en sex månaders värmesäsong genomsnittet . Detta leder till ökade kostnader , upp till $ 130 per månad .

Heat Pump Fan

Värmepumpar måste använda fläktar för att sprida luften i hela byggnaden . Dessa fläktar använder en separat motor och har en egen mindre makt krav som lägger till totala behov av systemet . En typisk fläkt kräver 90 kilowatt per genomsnittlig månad , som arbetar sig vara ungefär $ 7 i kostnader .


Relaterade artiklar


hur man byter whirlpool kyl filter
hur man rengör en gasspis tändare
hur man byter vitvaror
Procom gasolspis säkerhetsinstruktioner
Hur skärpa en Hattori FH kockkniven
varför är vattenfilter viktiga ?
hur man bygger en monter trä bricka
hur man installerar en dörr packning
Felsökning av en Hotpoint mikrovågsugn
hur man installerar Hampton fans vik tak med belysning