hur du ansluter en koppar vatten linje för ett kylskåp

hur du ansluter en koppar vatten linje för ett kylskåp

Ismaskiner och dricka dispensrar vatten är bland de hushåll bekvämligheter som behöver en liten volym men pålitlig vattenförsörjning . Nya bostäder har ofta VVS Anslutningar för dessa apparat tillägg i kylskåpet alkoven , men en äldre hemdator kan kräva en ombyggnad för att ge anslutningssätt . Detta kräver inte att hyra en professionell rörmokare , men eftersom utvecklingen av en VVS- montering utformad med gör- det-självare i åtanke

Du behöver : .
Saddle ventil
Borra och 3/8-tums lite .
u00BC-tums flexibelt kopparrör .
Liten hink.
Skiftnyckel.
Slangklämmor.
Klämringskoppling.


1 .
Hitta en plast eller koppar kallt vatten linje närheten av kylskåpet. Den mest troliga platser i källaren eller krypgrunden under köket , eller i skåpet under diskbänken . Alla kalla vatten matarledningen kommer att räcka , så önskar de en närmast den plats i kylskåpet .
2 .
Planera en rutt från matarledningen till platsen för kylskåpet . Du kommer att vilja hålla matarledningen dolda bakom skåp och under golv så mycket som möjligt .
3 .
Borra 3/8-tums hål överallt där sträckningen av slangen passerar genom skåpet partitioner , väggar eller golv . Den närmaste hål i kylskåpet bör vara högst 1 cm från den bakre väggen i utrymmet . Detta minskar risken för krossning eller falsning röret när apparaten flyttas för rengöring eller reparation .
4 .
tråd flexibla kopparrör genom hålen och längs den planerade rutten , med början vid ände som är närmast kylskåpet . Lämna 4 till 6 meter av slang , fortfarande ringlar , på kylskåpet slutet av körningen av slangen.
5 .
Stäng av vattnet till matarledning . Spänn fast sadeln ventilen runt framledning och slutföra installationen enligt förpackningen riktningar . En sadel ventil första sälar runt en befintlig pipa och sedan genomborrar ett litet hål i röret så att vattnet kan flöda .
6 .
testa anslutningen till bekräfta att vatten strömmar när ventilen öppnas . Vara säker på att sätta på vattnet igen om så behövs . Låt vattnet flöda in i en liten hink ett par minuter att rengöra anslutning av eventuellt skräp . Vrid ventilen av .
7 .
Fäst slangen till sadeln ventilen med det medföljande anslutning , vanligtvis en klämringskoppling kräver en skiftnyckel för att dra .
8 .
Säkra flexibla kopparrör till väggar och golv med slangklämmor för att förhindra rinningar .
9 .
Anslut ismaskinen matarledning ( vanligtvis plast ) till slutet av den kopparrör med klämringskoppling . Denna montering ingår oftast med en ismaskin monteringssats .
10 .
Vrid sadeln ventilen på och inspektera alla nya kopplingar läcker. Följ tillverkarens instruktioner för att spola i ismaskinen och dess linjer leverans .

tips och varningar


 • överväga att installera en in- line vattenfilter om ismaskinen spelar " t har inbyggt filter , speciellt om du får ditt vatten från en brunn .
 • Vissa jurisdiktioner förbjuda användningen av sadel ventiler . Kontrollera med din lokala byggnadsnämnd innan du använder den här enheten .
 • inte ansluter ismaskin till en varmvatten linje . Om du gör det energislöseri , ökar sannolikheten för hårt vatten avlagringar i linjerna , och kan förkorta livslängden för gummitätningarna på sadeln ventilen .


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör ett maker Gevalia kaffe
  hur du tar bort agitatorer på en MAYTAG bricka modell mav6057aww
  hur du ställer in en bärbar gasgenerator säkert
  hur man stänger av gasen om en gasspis
  min gas ugn kommer inte att lysa
  hur man byter en torktumlare bälte
  hur du tar bort en tvättmaskin badkar
  hur att reparera baka funktionen på en Bosch ugn
  hur transportera tvättmaskiner
  hur man avfrostning en frys med en bruten köldmedium