hur man laddar testa en generator

hur man laddar testa en generator

En del av underhållsbehandling för en generator är lasttester . Placera en 100 last procent kapacitet på en generator och låter det gå ett tag inte bara visar att det eventuella problem i generatorn och i motorn och dess kylsystem , det också fördelar motorn genom att ordentligt sittplatser ringar och rubbas uppbyggd i förbränningsrum och på ventiler . Dieselmotorer behöver särskilt en återkommande belastningsprov för att bibehålla prestanda och bränsleekonomi

Du behöver : .
Elvärmare och lampor på totalt 100 procent märklast .
VOM , sann RMS .
Amperemeter , clamp-on .


1 .
Kontrollera alla vätskenivåer i generatorn . Kontrollera att bränsletanken är full oljenivån korrekt , och radiatorn eller kylvätska tanken är full , om det är en vattenkyld generator .
2 .
Starta generatorn och den att kunna nå normal arbetstemperatur. Titta och lyssna för eventuella problem eller onormala ljud . Om några problem konstateras , fortsätt inte med testet tills du tar hand om dem .
3 .
Börja ansluter laster , med början med alla stora 220-volts laster och lägga mindre 110 volt belastning tills varje ben står för 50 procent av det maximala nominella kontinuerlig belastning av generatorn . Inte överstiger 50 procent på någon benet .

Om möjligt , använd 220 volt resistiva laster , t. ex. stora rumsvärmare eller varmvattenberedare . De förenklar detta steg eftersom de tillämpas belastningen på varje ben lika .
4 .
Kontrollera strömstyrkan av varje ben med amperemeter , och kontrollera spänningen från varje ben till neutral med VOM inställd på att läsa AC volt . För en 110/220 volt enfas generator bör spänning på varje ben faller mellan 105 och 125 volt , och den nuvarande bör vara hälften av det nominella watt delat med spänningen för varje ben .

Till exempel, om spänningen från varje ben till neutral är 117 volt laddad , och generatorn har en effekt på 10 kilowatt kontinuerlig bör varje ben belastas till 5000 dividerat med 117 eller cirka 42 ampere .

Om en eller båda benen sjunker under 105 volt vid full belastning , har generatorn inte kraven och behöver repareras .
5 .
Monitor generatorn samtidigt Denna belastning under hela provet . Se upp för överhettning , lyssna efter ovanliga ljud , och övervaka produktionen . Om ett problem uppstår , stäng generatorn snabbt ner för att minimera skador och reparera generatorn innan det återsänds till tjänsten .

Hur länge testet bör fortsätta beror på vilken typ av generator . Lätta bärbara generatorer ska inte köras på full laddning under mer än tre till fyra timmar . Entreprenör grad producenter ska kunna köra i åtta timmar . Kontinuerlig drift luft eller vattenkylning producenter ska köra 24 timmar . Större industriella kvalitet dieselgeneratorer ska helst köras med full belastning i ca en vecka .
6 .
Ta belastningarna successivt i slutet av testet , och tillåta producenten att köra under lätt belastning i en timme . Ta bort alla laster fem till tio minuter innan du stänger generatorn nedåt .


Relaterade artiklar


lufthanteringsdonet typer
hur du ansluter en ismaskin i kylskåp
avfuktare alternativ
Hur felsöker jag en DCS RGS rad spis broiler ?
hur man installerar en pelletskamin genom skorstenen
ersätta en gas torktumlare vent
Vatten & värmesystem
Felsökning av en frysbox
hur man väljer en central luftfuktare
hur man installerar en enhet luftkonditioneringen