typer av tunga kompressorer

typer av tunga kompressorer

När gaser och vätskor behöver flyttas från en plats till en annan , är oftast en fläkt används . Men när större mängder måste flyttas , är en kompressor behövs ibland . Tunga kompressorer är enheter som rör sig gaser och ångor med antingen fram-och återgående metoden eller med hjälp av roterande knivar . Centrifugal -eller axialkompressorer är en typ av dynamisk kompressor . Tunga kompressorer är främst kännetecknas av sin kompression stadier , metod för kylning och deras motor .

Dynamisk

Dynamiska kompressorer komprimera luft med hjälp av roterande knivar . Dessa blad lägger hastighet till kompressorn och skapa tryck som tvingar den vätska eller gas för att förflytta sig dit de behöver flytta , enligt Christian Brothers University . Kraften i den dynamiska kompressorn kommer från en ånga eller gasturbin från en elektrisk motor.

kolvkompressor

Ömsesidigt kompressorer öka trycket av luft genom att minska volymen av luften . Kolvkompressorer push gas till en punkt där det är vid ett högre tryck . Dessa kraftiga kompressorer används när en mycket stor mängd gas måste flyttas , enligt Christian Brothers University . Detta kompressorn kyls med antingen luft eller vatten, beroende på märket på kompressorn .

centrifugal-eller AXIL

centrifugal-eller AXIL kompressorer flytta luften genom att överföra energi från den roterande pumphjulet , enligt Engineering Toolbox . Med en centrifugal -eller AXIL kompressor , suger ett sugmunstycke gasen i kompressorn . Blades trycka gasen framåt och flytta den till en del av kompressorn där gasen sprids , enligt Christian Brothers University . . Den kinetiska energin som genereras av bladen i kompressorn orsakar trycket . Detta kompressorn kyls med ventiler som släpper ut värme . Denna kompressor är utformad för att inte använda olja för att kyla sig själv .

Flerstegs Kompressor

Flerstegs kompressorer använder samma sugmunstycket som centrifugal -eller AXIL kompressor , men guide i gasen eller vätskan till en rad ledskenor där det finns blad som genererar kinetisk energi , enligt Christian Brothers University . Den gas eller vätska färdas från en plats till en annan tills tillräcklig kinetisk energi har tagits fram för att komprimera luft eller vätska . Detta kompressorn kyls med ventiler som släpper ut varm luft .

skruv

Enligt Engineering Toolbox , skruvkompressorer flytta luft med en skruv , som antingen är en skruv formad som en spiral eller är en skruv som är en spiral täckt med olja . Två rotorer komprimera luften i kompressorn . Olja används för att kyla denna kompressor .


Relaterade artiklar


köksutrustning lista
hur man byter en sugslang på en Kenmore vakuum
hur man rengör en Dyson dammsugare
hur man ställer in en fax hemma
hur man passar köksmaskiner
användningsområden för gamla propantankar
torktumlare bollar vs mjukmedel
General Electric ismaskin felsökning
hur man fixar ett läckande avloppsrör på en varmvattenberedare
hur man kan anpassa pelletskaminer