hälsofrågor av mikrovågsugnar

hälsofrågor av mikrovågsugnar

Införd genom Amana 1967, har hemmet mikrovågsugn hjälpte bidra till den amerikanska kärlek bekvämlighet . Upptäckte under andra världskriget , kommer namne strålning från elektromagnetiska vågor som en magnetron ( högspänning system ) i maskinen . Dessa mikrovågor arbete genom att påskynda vattenmolekylerna i maten . Den snabba rörligheten för dessa molekyler producerar värme och den resulterande kockar värma maten . Mikrovågsugnar är en av de mest använda och mest kontroversiella vitvaror i köket .

Hud och Ögon

Huden är det största organ i kroppen och kanske den mest känsliga. Samma princip som orsakar mikrovågor för att laga mat orsakar mikrovågor för att bränna , eller i allt väsentligt laga mat , hud . Dessa brinner gå djupt in i huden och är smärtsamma . Ett annat känsligt organ är ögat, särskilt linsen . Linsen är känslig för värme och strålning av mikrovågor kan skada den och orsaka grå starr , grumling av linsen i ögat . Dessa problem , medan orsakade av mikrovågsstrålning , normalt inte förekommer med mikrovågsugn användning . Mikrovågsugnen regleras av Food and Drug Administration och även om det kan läcka upp till fem milliwatt , är det inte tillräckligt för att orsaka stora hud -och ögonskador .

fortplantningsorgan

Testiklarna av det manliga reproduktiva systemet mycket känsliga för värme och strålning också. Produktionen av spermier hos mannen testiklarna är en mycket ömtålig process . Spermier bara tillverkas i en temperatur på nära 94 grader , vilket är lägre än kroppstemperaturen . När de utsätts för strålning , höjer temperaturen i pungsäck , där testiklarna är belägna , och orsakar tillfällig sterilitet . Liksom i fallet med hud och ögon , bara höga nivåer av strålning orsaka detta problem. Hos gravida kvinnor har mikrovågsugnar gång trodde att orsaka skada på fostret . Under 1993 ingick den Oak Ridge Associated universitet panel som mikrovågor produceras av mikrovågsugnar orsakade lite, om någon , skador på ett växande foster .

Pacemaker , Andra problem

En av de viktigaste frågorna med mikrovågsugnar är pacemakers . Inte så länge sedan , pacemakers och mikrovågsugnar i strid med varandra . Mikrovågsstrålning en gång användes för att programmet pacemakers , hade så en person med en pacemaker för att vara försiktig när i närheten av eller med hjälp av en mikrovågsugn som läckte överdriven strålning . För närvarande har pacemaker blivit avancerad och blockerar mikrovågor . Andra problem med mikrovågsugnar är ojämn uppvärmning i livsmedels-och extrema temperaturer på lagad mat .


Relaterade artiklar


hur man rengör och kalkar en ugn luftfuktare
hur man rengör en vedeldad skorsten
smakämnen för att hjälpa holländska ugnar
tips om att köpa en vattenavhärdare
diy förändras värmeelement i ett MAYTAG gemini spis
historien om den elektriska kniven
tips & felsökning för vedeldning ugnar
Syftet med vakuum tätning
hur man reparera en skakning MAYTAG tvättmaskin
hur man ändrar en Electrolux Filter