tecken på VVS kompressor fel

tecken på VVS kompressor fel

Du behöver :
Vit PVA lim
. Nagelfil.
Polymer lera.
Lackfärg.
Pensel .

med din luftkonditionering misslyckas på en riktigt varm dag är i bästa fall en olägenhet och i värsta fall en hälsofara om personer i ditt hushåll kan inte tolerera den värme och fuktighet som en luftkonditionering ameliorates . De flesta av de tecken på misslyckande skulle också kunna tyda en del andra problem utöver en sviktande kompressor . Du kommer förmodligen behöva en licensierad servicetekniker komma in för att bekräfta att problemet är kompressorn eller göra andra reparationer .

funktionssätt

Hur illa luftkonditioneringen fungerar kan indikera kompressor problem . Om luftkonditioneringen har förlorat sin kylkapacitet , om systemet startar inte-eller bara fläkten , inte kompressorn , kör-eller om det startar och stoppar , kan kompressorn inte . Ett annat tecken är om systemet fungerar , men stannar på längre tid än väntat och ger liten eller ingen kall luft . Dessutom, om luftkonditioneringen resor effektbrytaren eller Säkringen så snart den är påslagen , kan kompressorn vara att skylla . Inte bara installera en större säkringen , det skapar en brandfara

Power Usage

Högre elräkningar , trots att luftkonditioneringen har köras på vanliga temperaturer för en normal mängd timmar . de vanliga väderförhållanden för årstiden kan tyda på en sviktande kompressor , som kan luftkonditioneringen ritningen för lite makt .

Oljud

Om luftkonditioneringen går men är extremt bullriga , med surrande , smällar eller skrammel ljud Kan kompressorn vara att skylla . Om systemet " nynnar " men inte startar , kan kompressorn har ett problem , även om vissa luftkonditioneringsanläggningar normalt avger surrande ljud eller andra ljud , så du måste lyssna efter onormala ljud .

Trycket i köldmedel Lines

Fel-för låg-köldmedium linje tryckavläsningarna kan tyda på en sviktande kompressor . Trycket avläsningar behöver vidtas med särskilda luftkonditionering tryckmätare . Om du inte har för avsikt att serva din luftkonditionering dig själv för de kommande åren , detta test bör överlåtas till en professionell luftkonditionering tekniker .

Reparera eller byt ut

De flesta bostäder luftkonditioneringar har kompressorer och kondensorer som har förseglats i en enhet . I detta fall måste du byta enhet eftersom kompressorn inte kan repareras . Om de två är separata och kompressorn har misslyckats , undersöka nyare modell luftkonditioneringsanläggningar för att avgöra om ditt är värt att reparera eller om du skulle göra bättre i effektivitet och energibesparingen genom att ersätta det .


Relaterade artiklar


felsökningsguide för en Kenmore bricka 500 -serien
hur man berättar vilket år en GE- serien är av modell eller serienummer
hur man byter en torktumlare värmeelement
felsökning av en solstråle järn ånga master
Dyson Reparationshandledning
Hur man använder en volt - ohm mätare R1
hur man använder vitamix 3600
Felsökning roper kylskåp
hur man byter whirlpool spishäll elektroder
hur man kan jämföra tankless varmvattenberedare