Felsöka en bubbelpool duett automatisk bricka

Felsöka en bubbelpool duett automatisk bricka

Tvättmaskiner hushållsmaskiner som vanligtvis tas för givet tills något går fel --- och en fantastisk antal saker kan gå fel . Diagnostisera problem med din Whirlpool Duet Automatisk tvättmaskin själv kan vara till stor hjälp , särskilt om det besparar dig kostnader och olägenheter av en tjänst samtal . Ofta är problemet enkelt och du kan fixa det

Du behöver : .
Nivå


1
Kontrollera att tvättmaskinen står vågrätt om . det är bullrigt , vibrerande eller verkar vara ur balans . Använd en nivå och titta från sida till sida på baksidan och framsidan av maskinen och bakfram på båda sidor . Kontrollera också att se till att maskinen är installerad på en stabil och plant golv . En annan orsak till buller kan vara att transportbultarna på baksidan av brickan inte bort före installation . Om det finns främmande föremål som mynt , eller normal objekt såsom dragkedjor , i lasten , kunde brickan vara högljudd . Överbelastning och en obalanserad belastningar på grund av annat buller .
2 .
Kontrollera om avloppet är tilltäppt om din maskin är läcker . Om avloppet inte är igensatt , se till att det har installerats korrekt. Kontrollera att slangen är korrekt installerade och anslutningar täta . En annan orsak till läckage kan vara HE ( högenergi) rengöringsmedel , som kan orsaka tvättresultat och läckage från baksidan av tvättmaskinen. Slutligen , se till att du lägger tvätten produkter i rätt behållare i rätt mängder .
3 .
Lämna dörren öppen efter tvätt är avslutad och undvik att använda HE rengöringsmedel om du upptäcka en lukt som kommer från insidan av tvättmaskinen .
4 .
Kontrollera att nätsladden är ansluten till ett jordat eluttag och att säkringen är hel eller strömbrytaren utlösts om tvättmaskinen inte kommer att köras . Använd inte en förlängningssladd med brickan eftersom detta kan orsaka elektrisk fara.
5 .
Kontrollera att luckan är ordentligt stängd, har ett tvättprogram har valts , och startknappen har tryckts om tvättprogrammet startar inte .
6 .
Undersök slanganslutningar och se till att du har vattentrycket i ditt hem Om tvättmaskinen inte kommer att fylla . Inloppsventilen skärmarna kan också vara igensatt , eller kranar avstängd .
7 .
Kontrollera belastningen av kläder i tvättmaskinen är balanserad och att dräneringsslangen inte är igensatt om bricka kommer inte att dränera eller spinn . Kontrollera att dräneringsslangen och tomtgränsen korrekt. Slutligen , se till att brickan inte är överbelastat.
8 .
Se upp att inte överbelasta brickan om dina kläder inte får rena . Se också till att du har lagt tillräckligt med tvättmedel. Hårt vatten eller kyla kan göra kläder ser sjaskiga . Försök med att använda mer tvättmedel , när tvättråd tillåter , tvätta kläder i varmt vatten
9
Lasta brickan så fort cykeln görs om dina kläder är skrynkliga . . Skrynkla kan också orsakas av överbelastning av bricka , tvätt i kallt vatten eller på en låg hastighet tvättprogram .


Relaterade artiklar


de delar av en ugn
hur man rengör en chimmney pelletskamin
hur man rengör och fastställa en ångtvätt
hur man byter ventilen tilloppsslangen på en GE- profil kylskåp
badrum dusch & idéer badkar
om vedeldning skär
hur man rengör en torktumlare
hur man gör en gas spis mer effektiv
Hur vet man att torktumlaren vent behöver rengöras
vad som orsakar bubblor i en badtunna ?