delar vatten och system

delar vatten och system

City och förorts invånare ta vatten för givet , som används för att få vatten via ett kommunalt vatten leveranssystem . Att leverera ett hem med vatten i ett land eller lantlig miljö kräver borra en brunn och installera en elektromekanisk system brunnsvatten . Förutom brunn själv , en väl vatten system behöver el , en pump och en leverans för att tillhandahålla vatten till hemmet . Detta innebär rörledningar , en trycktank , manometer , tryck relä och ibland en ackumulatortank . Alla dessa punkter utför tillsammans de tjänster för vattenförsörjning till ett hem .

Pumpar

Vattenpumpen är hjärtat i ett brunnsvatten system och det fungerar baserat på behov . När du slår på vattenkranen i ett land hem , överspänning släppte in vatten i leverans via en lagring eller trycktank . Pumpen sparkar på när trycket omkopplaren skickar en elektrisk signal till pumpen efter en minskning i systemets vattentryck . Pumpen driver eller drar vatten till trycktanken och distributionssystem , beroende på typ av pump . Jet pumpar , även känd som grunt vatten pumpar , sitter ovanför ytan och dra eller lyfta vatten från brunnen . Dränkbara pumpar sitta inne i brunnen och hämta vatten genom en serie av vener och skjut upp den till ytan med hjälp av pumphjulen .

Rör

PVC schema 80 , en korrosionsbeständig tryck vattenpipa , levererar vatten från pumpen till distributionssystemet. PVC schema 80 rör , passar bättre för användning i djupa brunnar på grund av dess pounds per kvadrattum tryck ( PSI) betyg , tål temperaturer upp till 140 grader Fahrenheit. Röstade på minst 210 PSI , tar schema 80 vridmomentet när pumpen sparkar på och hanterar enkelt hårt tryck och rörelse . Använda schema 80 rörledningar i djupare väl schakt säkerställer rörledningar bryter inte . Schema 40 , är en tunnare väggar röret kan användas vid 140 PSI , men för en problemfri systemet använder schema 80 i brunnen .

urinblåsans tryck Tank

En blåsa trycktank sitter intill brunnen och internt består av ett membran som separerar vatten och tryckluft . Denna tank levererar tryckvatten i hemmet distributionssystem efter att pumpas från brunnen . Urinblåsan trycktankar har inte mycket lagringskapacitet , men arbetar för att hålla vattnet leverans vid ett konstant tryck i systemet med hjälp av luften för att "trycka " mot vattnet . Denna typ av tank minimerar pumpen cykling till och från , undvika många start och stopp inte bra för pumpar garanterar ett jämnt tryck hela vattenmassan distributionssystem samt förhindrar ett vanligt problem som kallas tryckslag .

tryckströmbrytare

Trycket relä sitter utanför urinblåsan trycktanken om leverans rörsystemet och tjänar till att sparka på pumpen när trycket i systemet sjunker under en viss uppsättning punkt-i allmänhet på ca 20 PSI . När vattnet utsläpp från urinblåsan trycktanken , trycket sjunker . Tryckvakten enda syfte säkerställer ett konstant tryck i hela röret införingssystemet genom att sparka på pumpen när det behövs .

Lagringstank

Stora lagringstankar för 2000 liter eller mer ger vatten i ett distributionssystem att skära ner på gång en bra pump slår på och av . När den placeras ovanför ett hem , levererar en ackumulatortank vatten när el ner eller pumpen inte fungerar . Vattenpumpar från långt in cisternen . Ett internt flyta system , liknande det i en toalett , aktiverar pumpen när vattnet i tanken sjunker under en viss nivå .


Relaterade artiklar


är ren H2O ledande ?
Felsökning en LG torktumlare dle5997w
elektrisk städredskap
hur man lossa tvättmaskin slangar
hur man bygger en monter trä bricka
skillnaden mellan ett utbud & spis
Frigidaire torktumlare felsökning
Varför gnista metall i en mikrovågsugn ?
General Electric ismaskin felsökning
Varför är propan varmvattenberedare dyrare ?