felsökning varmvattenberedare

felsökning varmvattenberedare

ditt hem varmvattenberedare är en vetenskaplig undrar som fungerar genom att omvandla energi till värme och sedan överföra denna värme till vatten . De flesta varmvattenberedare lagra varmvatten i en tank . Även varmvattenberedare ser ganska enkelt från utsidan , de är faktiskt ganska komplicerad . En serie av ventiler , rör och stänger måste alla arbeta tillsammans perfekt och när problem uppstår i en , kan det resultera i värsta problemet med denna maskin: inget varmvatten.

mullrande ljud

En ovanlig mullrande ljud som kommer från din varmvattenberedare kunde signal överhettning . Den överhettning kan spåras till termostaten att underlåta att informera brännare eller värmeelement att det är dags att stänga . Stäng av gasbrännare eller elektricitet för att kontrollera övertrycksventilen . Om vattnet är för varmt , ringer en rörmokare .

utbud och efterfrågan

Vissa varmvattenberedare verkar fungera mindre effektivt vid ungefär samma tid som barnen förvandlas till tonåringar . En varmvattenberedare har bara en viss mängd vatten i taget och så blir mindre effektiv när efterfrågan större än utbudet. Problemet i detta fall får inte vara relaterade till själva apparaten , utan snarare att en tyngre belastning läggs på det . Håll reda på hur ofta varmvatten används i ditt hem och du kanske upptäcker att du antingen behöver en större enhet eller en nedgång i efterfrågan som ställs på den nuvarande modellen .

inget varmvatten

Inte varmt vatten kunde vara ett tecken på en pilot ljus som slocknat i en gasdriven enhet . Tenderar att detta problem kan kräva att du rengör brännaren eller byta ut termoelementet . Om din varmvattenberedare som drivs med el , bör du även kontrollera att se till att termostaten fungerar som den ska .

Felaktig termostat

Om problemet är att ditt vatten inte blir tillräckligt varm , först kontrollera att termostaten är högt nog. Du kommer vanligtvis inte vill att termostaten inställd under 120 grader .

läckande kranar

Ta en titt på din blandare i hela huset som drar varmt vatten, inkl ditt garage . Kontrollera att det inte finns några läckor någonstans i huset . läckande kranar kan rinna varmt vatten och ger föga för användning i köket eller duschen

Burner och Elements

Gasbrännare kan vara igensatt precis tillräckligt för att några värme att ta sig igenom , så du bör också rengöra brännarna regelbundet , även om det varma vattnet inte helt har försvunnit . En felaktig värmeelement i en elektrisk varmvattenberedare kan orsaka en förlust av hett vatten eller minimal varmvatten .


Relaterade artiklar


DIY sol hem uppvärmning
AC förångarbatteri rengöring
felsökning av en Sears Kenmore diskmaskin
Ångstrykjärn problem
ska jag använda destillerat vatten i mitt varma dimma luftfuktare ?
hur man hänga en LCD- TV över en eldstad
felsökning av en Honeywell värmeelement
det bästa sättet att rengöra ett avlopp igensättning frys
hur man byter en pump diskmaskin avlopp
Hur man använder en styv våt torr vac