hur man ansluter en stereoanläggning högtalare

hur man ansluter en stereoanläggning högtalare

Högtalare ansluta till en stereoanläggning med två ledare som fäster de positiva och negativa terminaler på både högtalare och stereo mottagare eller förstärkare. Högtalarkabel finns i olika tjocklekar , eller mätare , som hjälper signalen färdas över större avstånd . En 18-gauge wire är bra för avstånd på upp till 10 meter mellan högtalaren och stereon . Använd tjockare tråd , mätt i mindre lastprofil nummer i kontakt högtalarna längre än 10 meter från systemet , till exempel 16- gauge för 20-fots kör eller 12-gauge för så mycket som 60 meter .

Du behöver:
Högtalarkabel
. Avisoleringstänger .


1 .
Skär en högtalarkabel tillräckligt länge för att koppla upp varje högtalare till stereon , med hjälp av Avisoleringstänger .
2 .
Skala 1 /2 tum av isoleringen från de två kablarna i varje ände på högtalarkabeln .
3 .
Anslut den ena kabeln till den positiva ( typiskt röd) på baksidan av högtalaren och den andra ledningen till den negativa polen ( svart ). Högtalarna är i allmänhet utrustade med en av två huvudsakliga typer av terminaler , antingen plastclips våren eller tjänster metall med plasthandtag på dem . Fjäderklämmor hiss för att öppna ett litet hål för att infoga varje tråd . Fäst kablarna till efter typ terminaler genom att skruva av plast knopp , sedan rulla en metalltråd runt varje metall inlägg. Dra åt vreden för att hålla trådarna .
4 .
Koppla in den andra änden av varje högtalare ledarpar till motsvarande positiva och negativa terminaler märkts för detta högtalare på stereons baksida , för exempel , den vänstra främre eller höger högtalare. Inte bara måste du ansluta höger och vänster högtalare till höger och vänster terminaler på stereon , men ännu viktigare att du också måste se till att inte korsa upp de positiva och negativa anslutningar ledarpar . Tråden du ansluten till högtalarens pluspol måste ansluta till den andra änden till den positiva polen på stereon , den negativa till den negativa . De två högtalarkablar kommer att markeras på något sätt ( färg av tråd , färg på isolering , ås på ena sidan ) för att hjälpa dig att undvika anslutningsfel .

tips och varningar


 • Koppla ur stereon från eluttaget när du ansluter högtalarkablarna. Detta förhindrar en kortslutning som kan bränna ut komponenter inuti stereon.


 • Relaterade artiklar


  Hur åtgärdar jag ett chip i en boka bordslampa ?
  hur man återställer en pelletskamin
  hur man byter glödlampa på en bubbelpool mikrovågsugn
  hur man eliminerar svavelväte
  One Touch konservöppnare felsökning
  hur man reparera en skakning MAYTAG tvättmaskin
  hur du ansluter en ismaskin i kylskåp
  Hur du donerar använda apparater
  köksfläkt stilar
  hur troubeshoot MAYTAG diskmaskiner